Bivši igrač Partizana sinu dao ime Jug, zbog Srbije i Partizana!

Jasno je na koju će tribinu Jug prvo otići.

FOTO: RK Partizan
Nekadašnji golgeter Rukometnog kluba Partizan, a sada pančevačkog Dinama, Ivan Dimitrijević, 3. februara postao je prvi put tata. Njegova supruga Milica na svet je donela dečaka, kom je tata dao ime Jug. Simbolika imena i povezanost sa Partizanom je jasna.

- Da, naravno da Jug ima simbolike sa Partizanom, iako moja supruga Milica navija za Zvezdu - potvrđuje kroz osmeh Dimitrijević.

Od davno dokazanog velikog Grobara, koji je nastupao i za srpsku reprezentaciju, ništa manje nismo ni očekivali, ali Dimitrijević je ispričao celu pozadinu imena, pored one jasne, a koja ima veze sa južnom tribinom. Kako je rekao: supruga je pristala na ovo ime, jer ono za oboje ima duboko značenje.

- Moji roditelji su sa juga, Miličini takođe, ja sam jako vezan za Kosovo (odakle mi je mama) koje je takođe na jugu. Kako dosta čitam o srpskoj istoriji, jedan od najvažnijih likova, pored Gavrila Principa, Apisa i Voje Tankosića, bio mi je i Jug Bogdan. Ko je malo čitao o tom dobu, zna da je Jug Bogdan predvodio jedan deo vojske i porazio mnogo brojniju janjičarsku vojsku i veći deo turskih elitnih vojnika - kaže Dimitrijević.

S obzirom na to da roditelji navijaju za protivničke klubove, morala sam pitati Ivana na koju će tribinu ipak mali Jug prvo otići.

- Mislim da to možeš i sama da odgovoriš, ali sigurno je da će ga tata sa stricem i drugarima prvo voditi na istok. Za posle ćemo videti - kaže samouvereno Dimitrijević, koji već treću sezonu igrad za Dinamo iz Pančeva.