Pored crno-belih, planirano je da učestvuju CSKA i Spartak iz Moskve, a želja je da se uruči i poziv Dinamu iz Zagreba.

FOTO: FK Partizan
Odavno Partizan nije imao bolje pripreme i kvalitetnije rivale, nego li što je to bio slučaj u prethodnih desetak dana u Kataru, gde se izmerio sa ruskim timovima Spartakom, Lokomotivom i Rostovom.

Da su i crno-beli ostavili sjajan utisak na organizatore i domaćina turnira, svakako svedoči i činjenica da su već započeti pregovori, pa i uručen poziv za letnje izdanje Premijer kupa, koji će biti održan u Austriji za nekoliko meseci!

Predstavnici Partizana, generalni direktor Miloš Vazura, predsednik Milorad Vučelić, potpredsednik Vladimir Vuletić i član sportskog sektora Ivica Iliev su bili oduševljeni i počastvovani, te je poziv je naravno - prihvaćen, saznaje Telegraf.

Delegacija Partizana je već obavila razgovore sa ideologom Meč Premijer kupa, Germanom Čistjakovim, koji je, vrlo zadovoljan kvalitetom crno-belih, izrazio želju da tim iz Humske bude deo i letnjeg projekta, u kome bi učestvovali CSKA i Spartak iz Moskve, a još uvek se razmatraju ideje o četvrtom učesniku.

U ovom trenutku sve strane su veoma zainteresovane da to bude Dinamo iz Zagreba, učesnik grupne faze Lige šampiona i verovatno najorganizovaniji klub na Balkanu u ovom trenutku.

Zbog činjenice da je letnja pauza između dve sezone veoma kratka, te da timovi sa ovih prostora rano ulaze u evropske kvalifikacije, okvirni plan je da turnir u Austriji bude održan krajem juna, odnosno početkom jula i da, poput minulog u Dohi, zapravo bude generalna proba Partizanu i ostalim timovima za početak sezone.

Ostaje da se sve dogovoreno reguliše i papirološki u mesecima koji slede, baš kao što je to bio slučaj i sa turnirom u Kataru, a odmah posle završetka poslednjeg meča sa Spartakom na Premijer kupu, delegacija crno-belih je uručila i prigodne poklone organizatorima, zahvaljujući se na izuzetnoj saradnji.

- U znak zahvalnosti za gostoprimstvo, profesionalizam i uspostavljanje novih fudbalskih veza u budućnosti, potpredsednik Vladimir Vuletić uručio je dres organizatoru “Premijer kupa” Geremanu Čistjakovu. Vidimo se u Beogradu, objavili su crno-beli na zvaničnom Instagram profilu kluba, nagoveštavajući između redova da će saradnja uskoro biti nastavljena.

Izvor: Telegraf.rs