Grobari su za to da stadion ponese ime Dragan Mance!

Porodici bi bilo drago da se i na taj način nikad neprežaljenom bratu oda počast, a pohvalio bi Crvenu zvezdu koja se odužila legendi Rajku Mitiću.

FOTO: Alo/M.Metlaš
Predlog sportske redakcije „Alo!“ da se stadion FK Partizan u Humskoj nazove po legendarnom i nikad neprežaljenom golgeteru Draganu Manceu, oduševila je njegove najbliže. 

Brat Goran iz misli ne može da odagna 3. septembar 1985, kada je Dragan nastradao u saobraćanoj nesreći. Šok i neverica i danas su prisutni kod bivših saigrača, a navijači su posebna priča.

- U stalnom sam kontaktu s njegovim bivšim saigračima Vermezovićem, Belojevićem, Radovićem… Evociramo uspomene i jadikujemo. Dragan je bio takva ličnost. Otvoren, srdačan, svima drag. Ostavio je poseban trag u navijačkim srcima zbog borbenog stila igre i golova koji su bili atraktivni, značajni i atipični.

- Ne mogu da kažem 100, ali bar 95 odsto bi glasali, ako treba, za to. Godinama sam na tribinama, znam kako razmišljaju, na koji način i dan-danas doživljavaju mog brata. Ponosan sam zbog toga. Nije lako u velikom klubu kakav je Partizan ostaviti tako dubok trag u konkurenciji velikih asova.

- Velika čast za našu porodicu i Dragana. Svakako bi bili saglasni da i stadion dobije njegovo ime. To bi bio vrhunac i zaista bi nam bilo drago da se i na taj način pokojnom bratu oda počast. Pohvalio bi Crvenu zvezdu koja se odužila legendi Rajku Mitiću.

U kakvim je odnosima porodica Mance s Partizanom?

- Perfektnim! Već 30 godina, uz svesrdnu pomoć crno-belih na svim poljima, organizujemo internacionalni Memorijalni turnir „Dragan Mance“. Najveći je u Evropi i učestvuju klubovi preko 15 zemalja! Prošle godine su bili Herta, PAOK, Dinamo Bukurešt… U junu je novi za dečake rođene 2008-2012. 

Izvor: Alo.rs