Još jedan Partizanov Amerikanac postaje Srbin?

Markuse, Srbine! Tako bi navijači Partizana komotno mogli da skandiraju svom igraču posle ubačene trojke… 

FOTO: KK Partizan NIS
Partizanov Amerikanac Markus Pejdž je u februaru prošle godine postao Srbin, odnosno dobio je naš pasoš uoči završnice Kupa Radivoj Korać.  Međutim, vrlo lako bi moglo da se dogodi da još jedan Amer postane državljanin naše zemlje!

Košarkaškim kuloarima kruži priča da je Vilijam Mozli sledeći… I ne zbog Kupa, pošto će i ovako da učestvuje u borbi za prvi trofej u sezoni. S obzirom na činjenicu da je Nemanja Gordić povredio skočni zglob i gotovo sigurno neće moći da igra u Nišu, a pre njega se povredio Redži Reding kojem sledi duža pauza, Mozli svakako upada u kvotu četiri stranca.  Podsetimo, pored Mozlija, Gordića i Redinga, od stranaca u Partizanu igraju još Kori Volden, Rašon Tomas i Džejms Makadu.

Dobijanjem našeg državljanstva, međutim, Mozli postaje domaći igrač u Superligi Srbije i borbi za titulu. Time bi trener Andrea Trinkijeri mogao da računa na jednog dodatnog stranog igrača, čime bi porasle šanse crno-belih da vrate trofej koji su poslednji put osvojili u sezoni 2013/14.

Mozli bi trebalo da potpiše dugotrajni ugovor sa klubom iz Humske. Očekuje se da i u naredne tri sezone nosi dres crno-belih

Izvor: maxbetsport.rs