Koliko može Bojan Matić? /SASTAV/ /FOTO/

Partizan protiv Proletera daje šansu Brežančiću i Lazaru Pavloviću.

FOTO: FK Partizan
Svima je u malom mozgu 162. večiti derbi, okršaj sa Crvenom zvezdom partizanovci nestrpljivo čekaju nadajući se reprizi septembarskih 2:0 iz Humske, ali red vožnje nalaže još jednu etapu pre odlaska na stadion „Rajko Mitić”, pa će Parni valjak u susretu vanarednog 23. supeligaškog kola dočekati Proleter (18.00, TV Arena sport 1).

Sa namerom da reši više zadataka: popravi neubedljivu igru iz Sente kad se u sudijskoj nadoknadi, iz jedanaesterca, spasao poraza od TSC-a (1:1), konačno u prolećnoj sezoni postigne gol iz igre (sva četiri dosadašnja pala iz prekida), pokuša da se vrati na jesenji nivo kad je brzim ritmom stekao simpatije publike i ako može napravi što bolju rezultatsku uvertiru za gostovanje na suprotnoj strani Topčiderskog brda. Zahtevna misija za Sava Miloševića u njegove saradnike, jer su crno-beli u subotu prikazali možda najslabiju partiju za vreme mandata aktuelnog trenera, a derbi je iza ćoška, pa bi još jedan kiks ili igra ispod nivoa Partizana unela nemir u svlačionicu.

Partizan će večeras odmoriti Umara Sadika, a ulogu prvog špica preuzeće zimski novajlija iz Vojvodine, Bojan Matić. Bivši centarfor Mačve i korejskog Seula ulazio je drugim poluvremenima prva dva kola u 2020, a sad će imati priliku od prvog minuta da se predstavi Grobarima i pokaže šta može na velikoj sceni. U početnih 11 očekuju se najmanje još dve promene, pošto će Rajko Brežančić biti levi bek umesto Slobodana Uroševića, a Lazar Pavlović creator napada na poziciji Sejdube Sume.

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Brežančić – Zdjelar, Natho – Tošić, L. Pavlović, Asano – Matić

FOTO: Partizan Video Materijal