Marković: U derbiju odlučuju sitnice!

U nedelju, 1. marta od 18 časova na stadionu „Rajko Mitić“ na programu je 162. prvenstveni večiti derbi.

FOTO: FK Partizan
Lazar Marković, koji je u sredu bio strelac u pobedi Partizana protiv Proletera, istakao je da derbi ima posebnu draž i da je ekipa spremna za veliki izazov.

- Za derbi nikada nije potrebna dodatna motivacija, posebno ako ste dete Partizana i za derbi živite od malih nogu, Ipak, derbi je jedna od najneizvesnijih utakmica sezone kada niko ne može da prognozira tačan rezultat i kada se dešava da favoriti ne pobeđuju ili oni koji nisu odigrali dobro uz malo sreće zabeleže pozitivan rezultat. Normalno je da obe ekipe žele pobedu, s tim što u derbiju odlučuju sitnice, kako ste ušli u igru, bolja koncentracija, a nekada je potrebno i malo fudbalske sreće. Mi gledamo ‘svoje dvorište’ i spremamo se temeljno - rekao je bivši fudbaler Liverpula za klupski sajt.

Krilni napadač smatra da je došlo do promene Crvene zvezde odlaskom Marka Marina i dolaskom novog trenera Dejana Stankovića, ali veruje da će Partizan imati spreman odgovor na igru crveno-belih.

- Dolaskom g. Stankovića sigurno je došlo i do promena u igri i u samoj energiji ekipe, ideji.. Ima nekoliko mladih igrača, otišao je Marin, tako da ćemo se i mi sa tim novinama susresti u nedelju. Naše je da se spremamo i damo više od maksimuma. Za derbi se živi! - dodao je Lazar Marković.