Milošević malo o utakmici, malo o Tošiću: Potreban nam je, ali… /VIDEO/

Fudbaleri Partizana pokušaće da postanu prva ekipa koja će ove sezone savladati TSC u Bačkoj Topoli.

FOTO: FK Partizan
Savo Milošević je na konferenciji za medije istakao da crno-bele očekuje težak period, ali da ima i pozitivnih stvari.

- Ponovo ulazimo u period u kojem ćemo imati utakmice na svaka tri dana i trudili smo se da prethodnih dana malo osvežimo ekipu. Imali smo tešku utakmicu sa TSC-om u prvom delu, to je ekipa koja je odmah pokazala da ima kvalitet, koja dugo igra zajedno, što nije specifično za srpski fudbal i to im je dodatni kvalitet pored individualnog koji takođe poseduju. Zoltan Sabo radi sjajan posao, napravio je kolektiv koji diše kao jedan, a rezultati to i pokazuju. Dobro je da se zdravstveni bilten polako sređuje, samo je još Lutovac van stroja, ali i on je počeo da trenira i nadam se da će uskoro biti u takmičarskom pogonu - rekao je Milošević.

Milošević je od igrača tražio da superligaške utakmice igraju kao evropske.

- Igrajući Evropu dosta energije smo trošili i svaki meč koji smo igrali posle Evrope je bio mnogo teži, ne samo protiv TSC-a. Ja sam od igrača tražio da sada utakmice u Superligi igramo kao da su evropske i očekujem dosta trčanja i angažovanja, počev već od sutrašnjeg meča. Ne bih dodavao pritisak na igrače, svaka utakmica sama po sebi nosi određenu dozu pritiska kada si u Partizanu. Igrači su svesni šta se od njih traži, sarađujemo skoro godinu dana i neke stvari ne moram posebno da naglašavam.

Nezaobilazna tema je i potencijali transfer Zorana Tošića u Kairat.

- To još nije gotovo i moja ideja je da prvo ipak da probamo da zadržimo Tošića. Međutim, ljudski i kao trener koga je Tošić mnogo zadužio od marta od kada sam ovde, ako je njegova odluka da ode iz kluba i proceni da je pred kraj karijere pravi trenutak da još negde ode napolje, ja ga neću zaustavljati. On je zaslužio takav tretman od mene i od kluba. Već smo obavili razgovore na tu temu, Tošić je igrač koji nam je potreban, ali ne bih imao srca da ga zaustavim, moram da ga podržim jer je igrački i ljudski to zaslužio - zaključio je trener crno-belih.

Utakmica je na programu u subotu od 16 časova.