Partizan prodao više 13.000 ulaznica za derbi protiv Budućnosti!

Crno-beli će imati podršku skoro pune Arene.

FOTO: KK Partizan NIS
Košarkaši Partizana će protiv Budoćnosti u nedelju u Štark Areni (18.00 Arena sport 1, O2) igrati utakmicu 19. kola ABA lige. Dva tima, trenutno imaju isti učinak od po 14 pobeda i četiri poraza, uz prednost Budućnosti zbog pobede u međusobnom duelu koji je jesenas odigran u Podgorici.

Od strane organa bezbednosti, nedeljni meč u Štark Areni je označen kao događaj visokog rizika, zbog čega će kontrole na ulazima i oko dvorane biti pooštrene. Za utakmicu vlada veliko interesovanje, a u prodaji je ostalo još oko 5.000 ulaznica za Nivo 400, dok je Nivo 200 rasprodat. To znači da za sada ima sigurno više od 13.000 navijača koji če doći na meč (kapacitet Arene je zvanično 18,389 gledalaca, mada staje i više)

Predsednik KK Partizan NIS, Ostoja Mijailović duel protiv Budućnosti vidi kao veliki izazov i zato apeluje na navijače da drže emocije pod kontrolom i samo se posvete navijanju.

- Na prvom mestu, želim da istaknem kako je ovaj meč nama od izuzetno velikog značaja sa sportske strane, jer nam može otvoriti vrata prvog mesta u regularnom delu ABA lige. Raduje me veliko interesovanje navijača, jer su igrači i stručni štab svojom borbom i posvećenošću sigurno zaslužili takvu podršku.

Sa druge strane, ova utakmica u organizacionom smislu predstavlja izazov za nas kao domaćina, ali i za sve navijače, i to iz razloga koji nemaju veze sa sportom. I Budućnost i Partizan su košarkaški klubovi, važni simboli svojih država, ali ipak samo organizacije koje se bave sportom i koje nemaju veze sa nekim drugim dešavanjima.

- Zbog toga, želim da uputim poziv našim navijačima da se skoncentrišu na teren i podršku našem timu, jer nam je ta podrška preko potrebna.

 Emocije su jake, ali moramo biti svesni da za Partizan navijaju ljudi različite nacionalnosti i veroispovesti i da je to činjenica na koju trebamo biti ponosni i da je to nešto što treba da negujemo.

- Siguran sam da naša braća i sestre znaju, gde god oni živeli , da imaju našu podršku za očuvanje naših istorijskih vrednosti, ali ovu utakmicu posvetimo našim momcima koji imaju šansu da vrate Partizan tamo gde nije bio skoro celu deceniju, poručio je Mijailović.

Izvor: Telegraf.rs