Partizanu pobeda donosi prvo mesto, a poraz imperativ protiv Trenta!

Šansu iz prikrajka i dalje vreba Darušafaka...

FOTO: KK Partizan NIS
Sinoćnom pobedom Darušafake protiv Trenta, razrešen je deo kompleksne Slagalice, koja je sa 16 mogućih ishoda svedena na samo osam. Navijači i košarkaši Partizana sigurno neće biti srećni što i dalje postoji jedna kombinacija koja ih vodi napolje (što ne bi bio slučaj da je Trento juče iznenadio turski sastav), ali se može reći da crno-beli i dalje apsolutno sve drže u svojim rukama.

U tačno polovini preostalih opcija, dakle u 4/8 slučajeva, Partizan bi sigurno na kraju takmičenja bio prvi u grupi. I naravno, sva četiri ishoda podrazumevaju pobedu crno-belih večeras u Bolonji. To automatski znači da bi Beograđani uz pobedu protiv Trenta u poslednjem kolu vrlo verovatno obezbedili i prednost domaćeg terena sve do samog kraja takmičenja, a moguće je da će o tom pitanju presuditi i koš-razlika, pa je apsolutno svaki poen bitan do samog kraja.

U slučaju poraza od Virtusa večeras u Bolonji, košarkaši Partizana ne bi smeli da tuguju, mada bi im se šanse za plasman na prvo mesto značajno pokvarile, odnosno, zavisili bi od rezultata duela u Turskoj gde će u poslednjem kolu igrati Darušafaka i Virtus. Tada bi Partizan svakako otišao dalje kao drugi, u slučaju da Virtus dođe do trijumfa, bez obzira na ishod duela u Beogradu, ali ako trijumfuje turski sastav, dolazi do dodatnih komplikacija.

Naime, tada će i meč protiv Trenta imati veliki rezultatski značaj za crno-bele, pošto bi ih samo pobeda odvela dalje, a poraz bi značio pozdrav od daljeg toka takmičenja. Sa druge strane, ukoliko italijanski tim padne u Beogradu, a ujedno Darušafaka slavi protiv Virtusa, ući će se u čuveni trougao u kojem trenutno Partizan ima veliku prednost u odnosu na sve ostale. Tu se čak može desiti da Italijani napuste takmičenje ukoliko Turci nadoknade zaostatak za Virtusom.


Naime, ukoliko se desi da Partizan sutra izgubi sa jednim poenom razlike, Darušafaki bi bilo potrebno da slavi sa osam poena protiv Virtusa kako bi prošla dalje. Ukoliko bi crno-beli bili poraženi sa dva ili tri poena, Dačka bi morala da pobedi sa devet poena, i tako dalje.

Bilo kako bilo, sve je na košarkašima crno-belih, koji večeras imaju prvu meč loptu za prolazak u dalji tok takmičenja. Uprkos izmorenosti od večitog derbija, momci Andree Trinkijerija će večeras morati da pokažu da li su materijal za finale Evrokupa ili ne.

PARTIZAN IDE DALJE KAO PRVI

1. OPCIJA:

5. KOLO: pobeda Partizana
6. KOLO: pobede Partizana i Virtusa

TABELA: Partizan 5-1, Virtus 4-2, Dačka 3-3, Trento 0-6

2. OPCIJA:

5. KOLO: pobeda Partizana
6. KOLO: pobede Partizana i Darušafake

TABELA: Partizan 5-1, Dačka 4-2, Virtus 3-3, Trento 0-6

3. OPCIJA:

5. KOLO: pobeda Partizana
6. KOLO: pobede Trenta i Virtusa

TABELA: Partizan 4-2, Virtus 4-2, Dačka 3-3, Trento 1-5

4. OPCIJA:

5. KOLO: pobeda Partizana
6. KOLO: pobede Trenta i Darušafake       

TABELA: Partizan 4-2, Dačka 4-2, Virtus 3-3, Trento 1-5

PARTIZAN IDE DALJE KAO DRUGI

1. OPCIJA:

5. KOLO: pobeda Virtusa
6. KOLO: pobede Partizana i Virtusa

TABELA: Virtus 5-1, Partizan 4-2, Darušafaka 3-3, Trento 0-6

2. OPCIJA:

5. KOLO: pobeda Virtusa
6. KOLO: pobede Trenta i Virtusa

TABELA: Virtus 5-1, Partizan 3-3, Darušafaka 3-3, Trento 1-5

PARTIZAN ISPADA

5. KOLO: pobeda Virtusa
6. KOLO: pobede Trenta i Darušafake

TABELA: Virtus 4-2, Darušafaka 4-2, Partizan 3-3, Trento 1-5

SPECIJALAN SLUČAJ - TROUGAO (*U ovom scenariju gleda se međusobni skor sve tri ekipe. Trenutno u ovom trouglu najbolji odnos ima Partizan (+28), potom Virtus (-7), te Darušafaka (-21). Dakle, jako je važno da Partizan u Bolonji izgubi sa što manjom razlikom, kako bi eventualno u trogulu izborio prvo mesto i prednost domaćeg terena u četvrtfinalu)

5. KOLO: pobeda Virtusa
6. KOLO: pobede Partizana i Darušafake

TABELA: Partizan 4-2*, Virtus 4-2*, Darušafaka 4-2*, Trento 0-6

Izvor: mozzartsport.com