Pejdž: Gađali me nečim, pokušavali da me izbace iz ritma!

- Naši ciljevi su da osvajamo trofeje. Uvek je tako. Ali, sada smo već prvi u ABA ligi, prvi u Evrokupu, u sjajnom smo momentumu... - navodi Markus

FOTO: KK Partizan NIS
Kako se vratiti u potpuno izgubljenoj utakmici? Za nešto više od pola minuta. Odgovor zna Markus Pejdž

Na trojku Dejana Davidovca, kojom je Zvezda pred poslednjih 35 sekundi, super uzbudljivog finala Kupa Radivoja Koraća, otišla na šest razlike – 76:70, bek Partizana je odgovorio polaganjem. Uz faul. Pogodio je i dodatni penal. Sada je to već bolja pozicija za crno-bele. Ali i dalje vreme nije radilo za njih. Na semaforu je bilo svega 17 sekundi do kraja.

U narednom napadu Zvezde, Volden je u želji da iščačka loptu, faulirao baš Davidovca. On ubacio oba penala. Bio pred promocijom u heroja meča. Ali, Partizan nije odustajao. Pejdž nije odustajao! Ovog puta pogodio je trojku – odjednom je samo minus dva, 78:76.

Zvezda kreće u napad. Ne završava ga. Panter je napravio faul u napadu. Baš na Pejdžu. On je na liniji panala. Pogađa oba. Utakmica je otišla u produžetak. Svi znamo šta se desilo u njemu.

Ali, ne znamo šta je u tih poslednjih 35 sekundi bilo u glavi Markusa Pejdža? U trenucima kada je bio sam ispred koša, kad je od njega zavisilo sve!

Dok je pričao, osmehom je bojio reči. Kaže, bio je u dobrom ritmu. Osećao je to. A imao je i neki lični motiv više.

- U polufinalu sam promašio neka bacanja, što me dosta naljutilo. Uvek se trudim da sam na 90 odsto sa penala.

Vratio se na konkretna bacanja... Ona kojima je finale odveo u produžetak.

- Sada su me čak i gađali nečim, pokušavali da me izbace iz ritma. Ali, samo sam duboko uzdahnuo, dao sebi vremena…

Ne možemo da kontrolišemo sudijske odluke


U želji da pojača svoje pritužbe na suđenje, posebno na poslednju odluku u regularnom delu, Bili Beron je rekao da se i Markus Pejdž nasmejao posle tog faula u napadu Pantera.

Partizanov bek nije želeo da ulazi u polemiku. O tome je samo kratko rekao:

- Na kraju dana, sudije su svirale faul. Bilo je nekih problematičnih „odgurivanja” na obe strane u poslednjih pet minuta meča, ali ne možemo da kontrolišemo sudijske odluke. Gurnuo me i svirali su faul, kaže Pejdž.  

Zastao je, pa dodao:

- Razmišljao sam samo koliko smo truda uložili da bismo se vratili i da ja imam šansu da nas odvedem u produžetak.

I zato…

- Morao sam da pogodim!

U obzir nije dolazilo ono – prvo pogodi, drugo namerno promaši. Objasnio je i zašto.

- Gubili smo dva razlike, bio je sekund do kraja. Želeli smo u produžetak i otišli tamo.

Kasnije i pobedili! Dugo slavili. A sve što se dešavalo u utakmici, objasnio je jednostavno…

- To je finale! I prošlogodišnje je bilo vrlo slično. Oba tima su imala šanse da pobede. Gubili smo šest razlike, na pola minuta pre kraja. Loše je to izgledalo. Ali, nastavili smo da verujemo. Ovo je snažna grupa momaka. Posebna! Uvek verujemo i to nam je pomoglo da se vratimo. Imali smo nekoliko dobrih poteza i odjednom smo ponovo bili u igri.

Trofeji u Kupu uvek znače mnogo za nastavak sezone. A posebno kada su osvojeni na ovakav način. Pejdž dodaje:

- Naši ciljevi su da osvajamo trofeje. Uvek je tako. Ali, sada smo već prvi u ABA ligi, prvi u Evrokupu, u sjajnom smo momentumu... Imamo i neke povređene igrače, neki su čak i igrali pod povredama, neki su van tima, ali smo i pored toga uspeli da pobedimo. Verujem da možemo ovo da iskoristimo i nastavimo napred ka ostvarenju ostalih ciljeva, poručio je Pejdž.

Izvor: Zurnal.rs