Savo Milošević: Dajte da uživamo u fudbalu! /SASTAV/

Nije prošao pokušaj ruskih medija da trenera Partizana navuku na tanak led.

FOTO: FK Partizan
Fudbal na prvom mestu. Iznad navijačkih podela. Naravno, nema publike, bar one najvatrenije u Dohi, samim tim ni razloga da se subornji meč Partizana i Spartaka iz Moskve posmatra kroz prizmu čvrstih, prijateljskih odnosa, pristalica crno-belih sa drugim ruskim velikanom, CSKA, koji usput i ne učestvuje na Parimeč Premijer kupu.

Završni duel turnira u Kataru poslužiće Parnom valjku da iskristališe startnih 11 za početak drugog dela sezone, a Savi Miloševiću da se uveri na koga od rezervista može eventualno da se osloni, da popravi defanzivu u odnosu na prethodnu proveru sa Rostovim... Preko puta će biti Spartak, čije su pristalice u bratskim vezama sa Crvenom zvezdom, što je poslužilo kao inspiracija ruskim izveštačima sa lica mesta da pokušaju da ustalasaju javno mnjenje, ali je Partizanov strateg temu vratio na početak. I držao se striktno fudbala.

- Naravno da svi znamo za određenu pozadinu sukoba između našeg kluba i Spartaka, ali o tome ne bi trebalo da se govori u okviru aktuelnog turnira. Apsolutno poštujem sve učesnike. Najvažnije je da uživamo u utakmici i iskoristimo je u smislu što bolje pripreme za nastavak sezone. Verujem da je to cilj svih akteranira, pojasnio je Milošević u izjavi za Izvestja.

Crno-beli su u prvom kolu, posle 90 minuta igre (1:1), dobili Lokomotivu iz Moskve boljim izvođenjem jedanaesteraca (2:4), u drugom su poraženi od Rostova (1:3), a  u trećem im je za prvo mesto potrebno da dobiju Spartak bar dva razlike, a da u nedelju, na koncu takmičenja vrednog 100.000 evra, Lokomotiva savlada Rostov penalima. Uz uslov da posle 90 minuta remi ne bude efikasniji od 2:2.

Prema najavama iz Katara, Milošević će u subotu od 12 časova (TV Sportklub 1) poslati najjači mogući tim, za koji se veruje da će 16. februara otvoriti prolećni deo sezone u Humskoj, protiv Radnika: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Tošić, Suma, Asano – Sadik.

Izvor: Mozzartsport.com