Stevanović: Ako smo pobedili učesnika LŠ, možemo i protiv drugog kluba iz Moskve!

Partizan je uspešno počeo turnir Parimeč Premijer kupa u Kataru. 

FOTO: FK Partizan
Crno-beli su posle izvođenja jedanaesteraca savladali Lokomotivu iz Moskve i napravili ozbiljan korak ka borbi za prvo mesto. Slavlje u penal seriji Parnom valjku je donelo dva boda i naš predstavnik je uz Spartak, zasad, najveći kandidat za osvajanje pobedničkog pehara u zemlji domaćinu Svetskog prvenstva 2022. u Kataru.

Junak radosti tima Sava Miloševića posle udaraca sa bele tačke je Nemanja Stevanović. Prva alternativa standardnog čuvara mreže Vladimira Stojkovića, bio je na terenu celo drugo poluvreme, a zatim je odbranio šuteve Tugareva i Ribusa. Svi igrači Partizana zatresli su mrežu Moskovljana tokom penal ruleta. 

Stevanoviću je na pripremama u Turskoj uspelo da zaustavi udarac sa bele tačke igrača Vitorula. Malo je nedostajalo da Nemanja isto ponovi i u duelu sa Krakovijom, dvostruki podvig ostvario je protiv Lokomotive.

- Slađe mi je što sam dva penala odbranio protiv Lokomotive. Učesnik Lige šampiona prošle jeseni je jači od Rumuna, uz to utakmica ima i mali takmičarski značaj.

Koje odbranjene jedanaesterce pamtite kroz karijeru, da li ih je bilo u nekim kupovima, kad je bilo nerešeno?

- Moj debi u Super ligi za Čukarički bio je u Kruševcu protiv Napretka. Pod Bagdalom sam takođe odbranio dva jedanaesterca na jednoj utakmici, tako da te penale svrstavam u najomiljenije.

Kažete: navodite penaldžije da šutiraju gde vi hoćete – kako: namigujete, pokazujete obrvom u desno, krećete se po liniji?

- Najviše ih svojim pokretima navodim da misle da ću da se vratim u drugu stranu, a ja ostanem na istoj i zasad je bilo dosta uspeha, nadam se da će tako i da ostane.

Jeste li dobili mnogo čestitki po završetku utakmice?

- Javilo mi se mnogo ljudi, supruga, majka, rodbina, prijatelji,  navijači... 

Ko od Partizanovih fudbalera najbolje izvodi penale?

- Ko ne, videli ste da imamo odlične šutere. Kad vam oni šutiraju na treningu i vežbate sa njima, na utakmici onda nije teško da odbranite protivniku.

Nije mala stvar nadigrati Lokomotivu, hoćete li i drugi klub iz Moskve – Spartak?

- Nije mala stvar, ali ako smo mogli da savladamo Lokomotivu možemo i Spartak. Podrudićemo se da dođemo do uspeha i zbog naših navijača,  jer je to klub čiji su navijači bratski sa pristalicama Zvezde. Pobeda nad takvim protivnikom sigurno bi nam bila najdraža na pripremama.

Možete li da osvojite turnir u Kataru?

- Ako ponovimo igre kao protiv Lokomotive, a siguran sam da možemo i bolje kad dođemo do svežine mislim da možemo. Ali, idemo utakmicu po utakmicu.

Prelazni rok u Evropi je završen, dakle – ostajete na proleće u Humskoj?

- Imam još pola godine ugovor sa Partizanom tako da sam tu, vezan za crno-bele, istakao je Stevanović.

Izvor: Zurnal.rs