Trinkijeri i Birčević složni: Pobedili su Budućnost i Zvezdu, moramo ozbiljno!

Trener košarkaša Partizana, Andrea Trinkijeri, smatra da će susret sa Krkom u 20. kolu ABA lige biti nezgodan, jer dolazi posle dvonedeljne pauze.

FOTO: KK Partizan NIS
Redži Reding je i dalje povređen, roviti Nemanja Gordić nije ni otputovao sa ekipom u Sloveniju, ali bi debi u dresu Partizana mogao da upiše poslednji novajlija Brajan Angola.

- Vraćamo se u takmičarski ritam nakon pauze zbog FIBA prozora. Ta prva utakmica je uvek nezgodna, naročito jer igramo u gostima, u specifičnoj atmosferi, hali u kojoj je domaća ekipa ove sezone savladala i Budućnost i Crvenu zvezdu. Ekipa Krke do kraja sezone igra tri mini-finala i sigurno će dati sve od sebe za još jednu veliku pobedu. Sa druge strane, naše je da se pripremimo i prikažemo dobru, čvrstu i pametnu igru. I nama su sve utakmice do kraja jednako važne kao i njima - rekao je Andrea Trinkijeri za sajt KK Partizan.

Krilni centar crno-belih Stefan Birćević smatra da njegov tim mora ozbiljno da shvati gostovanje u Novom Mestu, jer su u dvorani Leon Štukelj već padali favoriti.

- Krka je na svom terenu dobila i Budućnost i Zvezdu, što govori da u meč moramo ući maksimalno ozbiljno, kao što smo to činili i do sada u ABA ligi i u Evrokupu. Mislim da ipak sve zavisi od nas i da moramo pokazati naše najbolje izdanje. U tom slučaju, verujem da ćemo se iz Novog Mesta vratiti srećni - istakao je Birčević.

Utakmica izmedju košarkaša Krke i Partizana igra se u subotu od 18 sati.