Vazura: Promena politike, želimo opet u Ligu Evrope!

Direktor Partizana, Miloš Vazura, izjavio je u Kataru da je igrama u Ligi Evrope značajno podignuta vrednost ekipe, a to je dovelo i do promene načina rada u prelaznom roku.

FOTO: FK Partizan
- Igrama u Ligi Evrope podigli smo vrednost ekipe, više ne idemo na noge drugim klubovima na pregovore, sada ih zovemo da dođu u Beograd ukoliko su zaista spremni da dovedu nekog igrača. Imali smo situaciju da je delegacija Monaka dva puta dolazila u Beograd zbog Pavlovića, posle je bila i kompletna delegacija Rome koja je pokušala da ga dovede, ali mi smo već postigli dogovor sa francuskim klubom. Nije nam samo bitna prodaja, važni su nam i rezultati, jer nam je cilj da opet uđemo u Ligu Evrope, izjavio je Vazura.

- Naš prelazni rok je prilično dosadan, jer smo naš najveći transfer, prelazak Strahinje Pavlovića u Monako, dogovorili još u novembru. Sadik je završen posao, Romi ćemo u naredne tri godine isplatiti 1.750.000 evra, to je dobar posao za Partizan jer se radi o mlom igraču. Imali smo ponudu za njega, ali nismo razmišljali da ga pustimo niti je on imao preveliku želju da ode iz Partizana. Ponude jesu iznenađujuće dobre za nas, nadam se da će to uticati i na druge naše klubove i da će oni podići cenu svojim igračima zahvaljujući Pavloviću.

Jedna od tema januarskog prelaznog roka bio je i Filip Stevanović.

- Svi evropski klubovi su zainteresovani za Stevanovića, ali glupo je pričati o njegovoj prodaji, momak ima 17 godina i treba da ostane ovde i da se dobro razvije. Mlad je, mora dobro da radi i da napreduje, njemu je narednih 6 meseci od presudnog značaja. Moram da pohvalim Lazara Pavlovića, Lakčevića, tu je i Cucin koji se vratio, imamo mnogo mladih igrača.

Konkurenciju u napadu pojačao je dolazak Bojana Matića.

- Matić je bio opcija Partizana i u junu, tada nismo mogli da se dogovorimo sa Vojvodinom, a u ovih 6 meseci dobili smo još jednu potvrdu da se radi o dobrom igraču. Sada su pregovori bili lakši, igrač je imao ogromnu želju da dođe u Partizan i svi smo zadovoljni, nadamo se da će Bojan da opravda poverenje stručnog štaba, zaključio je Vazura.