Vujošević: Trinkijeri je pozitivna pojava, stvorio je tim kupljenim igračima...

Ponedeljak je dan rezervisan za veliki okršaj Crvene zvezde i Partizana u ABA ligi. Biće to meč od velike važnosti. Upravo je derbi bio povod da Dušku Vujošević kaže nešto o predstojećoj utakmici.

FOTO: KK Partizan
Čovek koji je sa Partizanom osvojio sve, postavio standarde kada je u pitanju regionalna košarka. Logično je bilo da prvo pitanje bude vezano za današnjeg trenera crno-belih, Andreu Trinkijerija.

- Postoje tri vrste trenera. Oni koji stvaraju, oni koji koriste i oni koji ruše. Trinkijeri je pozitivna pojava za Partizan. Kada je Paritzan na specifičan način došao do para, došao je Trinkijeri. On ne stvara igrače, već je stvorio tim sa kupljenim igračima, svakako dobar trener - počeo je Vujošević i u istom dahu nastavio:

- Smatram da Partizan i Zvezda imaju dobre trener. Ja svakako svojim izjavama ne gledam da se svidim bilo kome, govorim ono što mislim. Utakmica Zvezde i Partizana trebaju da budu nešto posebno, za navijače, trenere, igrače, za sve. Tradicija je lepota koja se čuva, a derbi je tradicija Beograda. -

Partizan je pred meč u ponedeljaka na samom vrhu tabele, dok je Zvezda peta sa 11 pobeda i šest poraza.

- Što se tiče meča, značajan je zbog situacije na tabeli. Značajniji je za Zvezdu nego za Partizan. Partizan je opterećen kalendarom naročito tom utakmicom u Bolonji protiv Virtusa, ali mislim da će o prvom mestu u grupi odlučiti duel Virtusa i Darušafake u poslednjem kolu. Naravno u derbiju navijam za svoj Partizan i nadam se da će pobediti. -

Za kraj se Vujošević osvrnuo i na svoj mandat u Partizanu. Mnogo je igrača prodefilovalo kroz ruke Duška Vujoševića, a svaki tim je imao nekoliko sličnih karakteristika.

- Puno smo radili. Stalno smo bili na terenu, trenirali. Kada se naporno trenira, očvrsne karakter i tada igrači ne žele da prospu toliki rad porazima. Uspeli smo da aktiviramo nešto u organizmu što se aktivira samo u slučaju životne opasnosti. Tada je bio cilj da se napravi osnova sa domaćim igračima, a onda da to nadogradimo određenim strancima, proverenim. Imali smo zdravo jezgro domaćih igrača, u takvim situacijama je lakše dovesti stranca koji odgovara kompoziciji tima. Pravili smo rezultate iznad očekivanja, publika je to pratila. Radili smo to neobezbeđenim budžetom, pa smo onda dobrim igrama u Evroligu dobili po još nekog sponzora iako politička klima za to nije bila povoljna. Igrači su kod nas dolazili jer su znali da dolaze u najbolju školu u Evropi. Sada se promenila ta koncepcija, ne želim sada da opstruiram Partizan izjavama, zaista navijam za njih - zaključio je najtrofejniji trener Partizana svih vremena.