Ostojić pred večiti derbi: Više nam znači pobeda!

- Ovo je novi derbi, znamo koliko znači – nama i njima. Nama - više, naravno, jednostavno, moramo da se spremimo maksimalno za najbitniji meč u ligi - kazao je Ostojić.

FOTO: FK Partizan
Navijači Partizana na pomen 162. večitog derbija i komandanta odbrane Bojana Ostojića, s poplavom najfinijih emocija, kažu: „istorija je tu da bi se ponovila”, apropo prošlogodišnje majske fešte u komšiluku i pobedonosnog gola iskusnog defanzivca vrednog pehara u Kupu Srbije, ali...

- Sve je to lepo, ali davno beše – spušta loptu na zemlju u predvečerje najveće srpske svetkovine korpulentni Era (rodom iz Sevojna), iako mu, nesvesno, „igra brk” pri podsećanju na najlepši trenutak u karijeri.

Kao, ne biste voleli?

- Ovo je novi derbi, znamo koliko znači – nama i njima. Nama - više, naravno, jednostavno, moramo da se spremimo maksimalno za najbitniji meč u ligi.

Gledali ste Crvenu zvezdu protiv Inđije?

- Jesam, naravno, gledam svaku domaću utakmicu s prenosom na televiziji. Crveno-beli su, baš kao i mi protiv TSC-a u Senti, imali problem s terenom...

Koga očekujete u špicu kod komšija: Boaćija, Pavkova, možda Vukanovića?

- Ko god bude igrao, sve su to kvalitetni napadači. Neće da bude lako, sigurno, međutim, gledamo sebe, sa željom da ispoštujemo dogovor iz svlačionice.

Kako bez Zorana Tošića, otisnuo se, iznenada, u Kinu?

- Kad sam dao gol Crvenoj zvezdi centrirao je Danilo Pantić, dobar u tom segmentu bio je i Zoran Tošić, ali... Kako bez Bambija? Kako mora! Koga nema bez njega se može i mora: dosta nam je značio, pokazao je to na sijaset prethodnih utakmica, neretko golovima iz slobodnih udaraca. Nedostajaće nam iskustvom, sigurno da bi nam pomogao, ali...

Titula je, shodno minus 11, daleko, međutim, pobeda bi predstavljala satisfakciju - dokaz da Partizan, ipak, igra bolji fudbal?

- Sećam se kad je Partizan imao i više bodova minusa, pa... Derbi je – derbi! Mora da se izađe hrabro na teren i pruži maksimum.

Izvor: Zurnal.rs