Brazilac Ronaldo o bivšem fudbaleru Partizana!

Došao sam u Inter, baš kada je on stigao iz Oksera i vidim da smo isto godište. Pa kako čoveče - završio je Ronaldo uz osmeh.


Tamnopute fudbalere neretko bije glas da fingiraju godište i šteluju krštenicu kako bi mogli da izvuku jače ugovore. U Partizanu su nedavno takve priče bile vezane za Sedrika Goguu, koji je zvanično u Humsku stigao kada je imao 21 godinu, a njegovi saigrači su u šali govorili da ima bar sedam ili osam više.

Na identičan način pre 17 godina, kada je sa Partizanom obezbedio plasman u Ligu šampiona, pečatiran je Nigerijac Taribo Vest. I dalje se pamte reči tadašnjeg generalnog sekretara Žarka Zečevića.

- Mislim da je imao bar 40 godina, a zvanično je bio prijavljen na 28. Odradio je fenonemenalan posao kod nas, predstavljao je sjajan posao kluba.

Kasnije su i njegovi saigrači iz generacije koju je do elite doveo nemački stručnjak Lotar Mateus često osporavali zvanične dokumente i govorili da sigurno ima bar 10 godina više. Da je u njihovoj priči bilo više zbilje nego šale potvrđuju reči legendarnog brazilskog asa Ronalda. On se tokom onlajn razgovora sa Kristijanom Vijerijem podsetio sjajnog Nigerijca i činjenice da ni dan-danas zapravo niko ne zna koliko ima godina.

- Dok sam igrao u mlađim kategorijama, igrali smo protiv selekcije Nigerije do 20 godina, a mi smo imali 15. Bili smo deca za njih, razlika je bila ogromna, sećam se da smo razmenili kopačke na kraju utakmice - rekao je slavni brazilski fudbaler.

Prema zvaničnim biografijama dvojice fudbalera Vest je stariji od Ronalda samo dve godine, pošto je rođen 1974, a svojevremeno najbolji igrač sveta 1976. Ipak, Ronaldo je pomalo i zasolio celu priču.

- Došao sam u Inter, baš kada je on stigao iz Oksera i vidim da smo isto godište. Pa kako čoveče - završio je Ronaldo uz osmeh.

POSVEĆEN RELIGIJI

Tokom igračkih dana Taribo Vest je mnogo pažnje posvećivao veri, a sada kada je fudbal za njega davna prošlost potpuno je posvećen religiji. Sjajni Nigerijac je još 2014. u glavnom gradu Lagosu osnovao crkvu gde je i danas sveštenik.