Dijara i Partizan, ljubav koja traje: Nikada nisam želeo da odem!

Osam godina je prošlo od odlaska Lamina Dijare iz Partizana, ali nema navijača crno-belih kome Senegalac nije jedan od omiljenih igrača koji su nastupali u Humskoj.

FOTO: MN Press
Golovi i odlična izdanja u duelima sa večitim rivalom doneli su Dijari poseban status kod Grobara.

- Golovi su ono zbog čega sam navijačima ostao u sećanju. Bio sam dosta uspešan dok sam igrao u Partizanu, odgovarao mi je napadački fudbal, pa sam imao dosta šansi na svakoj utakmici i mislim da sam ih dobro koristio. Sigurno da su u najvećem sećanju svima ostali moji golovi i asistencije protiv Crvene zvezde, bio sam dosta uspešan u okršajima sa večitim rivalom - rekao je Dijara za Mozzartsport.

- Meni je Partizan sve dao! Sve što sam uradio u karijeri posle crno-belih, zasluga je u velikoj meri Partizana, jer ne znam kako bi mi se karijera razvijala i gde bih danas bio da nisam u pravom trenutku došao u pravi klub. A i dalje mi je u najsvežijem sećanju kada su crno-beli u pitanju – atmosfera. I među igračima i među navijačima. Prihvatili su me na sjajan način kada sam došao, tako da mi je adaptacija bila laka, posle kratkog vremena osećao sam se kao kod kuće. Mislim da nije neka tajna da nisam nikada imao želju da odem iz Partizana, često sam o tome govorio i zaista sam tako osećao.

Od igrača sa kojima je igrao posebno mesto zauzima Stevan Jovetić.

- Neverovatno je kako smo “kliknuli” maltene od prvog treninga. On je bio fenomenalan igrač, pa još i kapiten Partizana, a po godinama veoma mlad. Ali, ključ tog sjajnog tandema je bilo – poštovanje. Od dana kada sam došao osetio da me istinski respektuje, kao što sam i ja njega. Taj odnos smo preneli na teren i kroz njega doneli crno-belima mnogo golova i trofeje te sezone koju smo proveli zajedno.

Dijara je trenutno bez angažmana, ali veruje da još uvek može da pruži dosta.

- Možda nisam brz kao nekada, ali za golove sam i dalje spreman. Nadam se da ću sledeće sezone biti ponovo na terenu - zaključio je Senegalac.