Heroj Partizana, Milan Lukač, rado se seća: Policija nas dodatno napalila! /VIDEO/

Za razliku od Slaviše Stojanovića, heroji 146. večitog derbija, rado se prisećaju tog popodneva na Marakani.


Kao što smo već pisali, na današnji dan, 2014. godine, odigran je jedan od najboljih derbija u ovom veku.

Crvena zvezda je promašila dva penala, heroj je bio golman Milan Lukač, da bi potom Partizan u 90. minutu došao do pobede.

Upravo se Milan Lukač, u razgovoru za Telegraf priseća tog dana i kako su sva dešavanja uoči tog meča samo dodatno motivisali tim Marka Nikolića.

- Dolazimo na stadion, izlazimo iz autobusa, a ispred ulaza stoji policija i kažu nam da otvorimo torbe za pregled. Bili smo u šoku, ali upravo taj detalj dodatno “napalio” celu ekipu, bili smo spremni na sve samo da pobedimo. Odlično smo ušli u utakmicu, stvorili nekoliko prilika, a onda je Nikola Drinčić doneo vođstvo. Već u prvom delu smo mogli sve da završimo. U nastavku je Zvezda izjedednačila, a onda su im dosuđena dva penala u roku od osam minuta... Znate kako se završilo - uz osmeh se priseća Lukač i nastavlja:

- Pregledao sam te snimke bar milion puta i svaki put je osećaj isti – sreća, ponos...U tom trenutku nisam bio svetan šta sam učinio, ali sam postajao kako je vreme odmicalo. Navijači Partizana mi i danas prilaze, čestitaju, šalju poruke na mrežama. Ostaće upamćeno i srećan sam što je tako - istakao je Lukač.

Da se njegove odbrane penala Ninkoviću i Mijailoviću pamte do danas, zaslužan je strelac gola Nemanja Kojić.

- Nije moglo slađe, u 90. minutu. Kojić je postigao taj gol, Bog nas je pogledao i ispravio sve nepravde koje smo trpeli tog proleća. Zaslužili smo pobedu, jer smo bili bolji tim. Zaslužili smo i tu titulu, da se odlučivalo samo na terenu i žao mi je i danas zbog toga - zaključio je Lukač.