Mijailović: Radićemo na produžetku ugovora onih koji su zadovoljili!

- Za sada ostaje stari format takmičenja, o novom se nije razgovaralo, za sada sve ostaje po starom, videćemo kasnije. Trener, tim menadžer i sportski direktor su u stalnom kontaktu, očekujemo da se svi odazovu na poziv kluba - kaže predsednik Partizana


Predsednik Partizana, Ostoja Mijailović, odgovarao je na pitanja navijača u razgovoru za klupski Jutjub kanal i pritom se dotakao pitanja kada bi i u kom obliku sezona mogla da bude nastavljena,  ali je komentarisao pitanja vezana za ugovore igrača.

Da li Partizan ima neke informacije iz Evrolige?

 -Ova situacija još traje, ovaj vakuum. U stalnim smo kontaktima. Evroliga je izašla sa informacijom da će doneti odluku nakon 25. maja, mi ćemo se boriti za interese Partizana, koji su u skladu sa našim mogućnostima.

Kako će se završiti Evrokup, da li će Partizan imati domaćistvo F8?

- Za sada ostaje stari format takmičenja, o novom se nije razgovaralo, za sada sve ostaje po starom, videćemo kasnije. Mi ćemo se zalagati da se poštuju postignuti rezultati do momenta kada je došlo do prekida. Pričaćemo o tome kasnije.

Da li je Mijailović u kontaktu sa igračima, vraćaju li se strani igrači u Beograd?

- Trener, tim menadžer i sportski direktor su u stalnom kontaktu, očekujemo da se svi odazovu na poziv kluba. Treniraju od kuće, koliko je to moguće i siguran sam da će se odazvati - naglasio je Mijailović.

Kakvo je stanje sa ugovorima Mekadua, Pejdža, Redinga, Angole?

- Ne bih se bavio spekulacijama, svi igrači u trenutku prekida su i dalje na spisku igrača Partizana Što se tiče igrača i njihovih ugovora, o tome odlučuju trener i stručni štab.

Reding, kako je on?

- Na opšte zadovoljstvo Partizanovaca, Redži Reding se dobro oporavlja, naš lekarski tim je u stalnoj komunikaciji sa njim.

Rade Zagorac potpisao je novi ugovor. I neće biti jedini, očigledno...

- Zagorcu čestitam potpisivanje novog ugovora. Radićemo na produženju ugovora sa igračima kojima smo zadovoljni, pre svega sa domaćim igračima. Jaramaz se dosta dobro pokazao ove sezone, ali imamo kvalitetan stručno štab koji dobro radi svoj posao i taj deo prepuštamo nima, a Upravni odbor će dati završnu reč na njihov predlog - istakao je Mijailović.

Uroš Trifunović će biti na NBA draftu..

- Trifunović ide na draft, to je jako dobra stvar za Partizan. Opšte je poznato da je napredovao i dobro je da se vratio sa pozajmice iz Mege, za kratko vreme je stasao u odličnog igrača. Siguran sam da će napraviti dobru karijeru. Genetski je jako dobar, iz košarkaške je porodice - konstatovao je Mijailović.

O ugovorima...

- Treba reći mi imamo igrače koji imaju dugogodišnje ugovore i one koji imaju kratkoročne. Bilo je raznih predloga šta se dešava kada ti kratkoročni isteknu krajem juna. To je zagonetka koju treba rešiti. Neki igrači potpisuju za druge klubove i pitanje je da li bi igrali za matične ili bi rizikovali da se povrede posle ovolike pauze. Mnogo je tu nepoznatih - rekao je Mijailović.

Pričalo se i o nastavku saradnje sa trenerom Andreom Trinkijerijem

- Andrea je trener ima ugovor i za narednu takmičarsku sezonu. Razgovaraćemo oko produžetka saradnje. Pojavili su se neki isečeni snimci, gde ja jesam govorio da svi imaju otkupnu kaluzulu, što je normalno i tržišno moguće za sve. Postoje neki klubovi koji su zainteresovani, ali navijači nemaju razloga za brigu: Partizan ima kvalitetnog trenera, dobro je odabrao. Nastavićemo kontinuitet - rekao je Mijailović.

Kompletan intervju pogledajte ispod...