Nemanja Kojić: „Pamtim to kao da je bilo danas...” /VIDEO/

Da nije bilo Lukača, ni njegov pogodak ne bi toliko vredeo.

FOTO: FK Partizan
Kao što smo već pisali, na današnji dan, 2014. godine, odigran je jedan od najboljih derbija u ovom veku.

Crvena zvezda je promašila dva penala, heroj je bio golman Milan Lukač, da bi potom Partizan u 90. minutu došao do pobede.

Strelac je bio Nemanja Kojić, koji je prethodno bio na dugoj pauzi i imao jedan jedini cilj - da bude spreman za derbi.

- Kada sve sumiram, rekao bih da je taj derbi jedan od najboljih u poslednjih 15 godina. Jedan od onih koji će svaki navijač Partizana dugo pamtiti zbog sadražaja same utakmice, navijanja sa obe strane stadiona, ali epiloga u našu korist. Bilo je preokreta, borbe, dva jedanaesterca, koje je Milan Lukač sjajno odbranio i na kraju gol koji je verovatno obeležio i moju karijeru u Humskoj kao najdraži. To je nešto što se ne zaboravlja i svaki put kada se setim izmami mi osmeh na lice - priseća se Kojić.

Interesantno je da je pomenuti derbi bio prvi Kojićev meč posle teške povrede kolena.

- Operisan sam u januaru i već tada je napravljen plan da se vratim za tu utakmicu, što je na kraju i uspelo. Želim i sada da se zahvalim Marku Nikoliću, jer je verovao u mene i omogućio mi da odigram 15-tak minuta.

- Nadam se da sam vratio sam i Partizanu i njemu lično na najbolji mogući način, čak se i na smimku vidi da je bio pomalo šokiran kada sam postigao taj gol. Sve u svemu, utakmica za istoriju, sa neizbrisivim sećanjima i, verujem, posebno draga svim tadašnjim akterima u Partizanu, ali i navijačima - zaključio je Nemanja Kojić.