Partizan hoće najboljeg desnog beka švajcarske druge lige /VIDEO/

Dugo je Aranđel Stojković slovio za prvu superligašku opciju, s tim što zvaničnih pregovora sa Vojvodinom nije bilo. Sa pozajmica iz Budućnosti vratiće se Periša Pešukić, mada sudeći prema trenutnoj proceni neće dobiti drugu šansu.

FOTO: FK Partizan
Možda hoće Luka Cucin, ali još nije definisan njegov status usled kaljenja u Inđiji. Po potrebi je Aleksandar Lutovac „krpio“, iako mu je krilna pozicija prirodnija. Nemanja Miletić ulazi u poslednju godinu ugovora i za njega postoji interesovanje inostranih klubova, čak i da A reprezenatativac ostane i(li) premesti se na štopersko mesto Partizan će u predstojećem prelaznom roku tražiti još jednog desnog beka, a prvi favorit je - Nikola Boranijašević.

U pitanju je prvotimac Lozane, koji se zbog motoričnih sposobnosti visoko kotira na listi odgovornih u Humskoj 1 i prema saznanjima pojedinih sportskih portala, njegov transfer na leto je ostvariv, iako je papirima vezan za švajcarski klub. Boranijaševiću ugovor ističe kad i Miletiću, juna 2021, što praktično znači da je naredno leto poslednja šansa da njegov sadašnji klub zaradi ili makar vrati novac uložen januara 2019. kad ga je doveo iz Napretka.

Tad je Lozana platila Kruševljanima 200.000 evra. U međuvremenu je, pre svega zbog dobrih igara, Boranijaševiću porasla cena, specijalizovan sajt Transfermakrt vrednuje ga 650.000 evra, međutim, usled efekata pandemije virusa COVID-19 tek će biti pomeranja na tržištu, zbog čega će Parni valjak pokušati jeftinije da prođe u pokušaju da osveži poziciju u odbrani.


Srpskim ljubiteljima fudbala Nikola Boranijašević je poznat najviše po igrama u čačanskom Borcu i Napretku, oprobao se i u Letoniji, gde je sa Ventspilsom bio pobednik kupa.