Pavlović: Posle utakmice sa Zvezdom sve je bilo drugačije!

Šest godina je kako su Slađan Šćepović i Momčilo Vukotić doveli Strahinju Pavlovića iz Šabca u Partizan.

FOTO: MN Press
Dobro poznatkvalitetan rad u mlađim kategorijama Partizana se potvrdio i u slučaju štopera Partizana, a priča kaže da je Šćepović poručio Pavloviću: - Nemoj mi se javljati ako ne budeš vredeo 50 miliona.

U razgovoru za RTS Pavlović je upitan da li je to zaista istina.

- Da, rekao mi je to. Kazao je „ili ćeš me slušati i biti fudbaler ili ćeš…“ Da ne kažem sad šta, uglavnom otići na drugu stranu.

Pavlović je potvrdio da priliko pregovora sa Monakom jako malo je ljudi znalo da se uopšte vode pregovori.

- Trudili smo se da sve bude diskretno tokom pregovora. Jedino sam rekao porodici i Lazaru Pavloviću, saigraču s kojim sve delim. Tačno je da smo sličnog karaktera, on je bio kapiten naše generacije u mlađim kategorijama.

Do pre nešto više od godinu dana Pavlović je bio igrač koji popunjava broj na pripremama Partizana.

- Utakmica sa Crvenom zvezdom je prelomna u mojoj dosadašnjoj karijeri. Od najznačajnijih još izdvajam finale Kupa Srbije, kada smo pobedili 1:0 i meč protiv Mančester junajteda. Osećaš pozitivnu tremu, a kad izađeš na teren – poštovanje ne i strah. Ne ako želiš da pobediš. A ja želim da pobedim svakoga, makar igrao i protiv Mesija.

Mnogo je promenio svoju igru u tom periodu.

- Na prvoj utakmici posle devet, a na drugoj posle 18 minuta dobio sam žuti karton. Jednostavno, bio sam u utakmici. Vremenom sam uspeo da kontrolišem emocije… I to se uči. Posle je bilo bolje. Ove sezone sam dobio samo tri javne opomene.