Trinkijeri: Trenirati Partizan je vredno ponosa!

Trener košarkaša beogradskog Partizana Andrea Trinkijeri rekao da je voditi tako veliki klub privilegija i dodao da je ponosan što je prvi stranac na klupi nekadašnjeg prvaka Evrope. 


Crno-bele je uporedio sa Kućom slavnih i istakao posebnu atmosferu u kojoj radi.

Trener košarkaša beogradskog Partizana Andrea Trinkijeri rekao da je voditi tako veliki klub privilegija i dodao da je ponosan što je prvi stranac na klupi nekadašnjeg prvaka Evrope. Crno-bele je uporedio sa Kućom slavnih i istakao posebnu atmosferu u kojoj radi.


- Kada sam prihvatio ponudu, to je bilo ''ludo'', ali trenirati ekipu koja je toliko istorijski posebna, vrednije je od hiljadu ugovora. To je bio trenutak da uradim nešto što će mi dati priliku da još bolje shvatim sve što sam radio ranije. U sali u kojoj ja radim je praktično cela Kuća slavnih - ponekad tu svrate Danilović i Divac, Paspalj je uvek tu. Činjenica da je na mom mestu nekada sedeo Željko Obradović je veliki razlog za ponos, rekao je Trinkijeri za portal sportal.it.

Trinkijeri koji je u bogatoj karijeri pre beogradske ekipe vodio Triboldi, Juvekazertu, Veroli, Kantu, reprezentaciju Grčke, Uniks i Brose Bamberg, posebno je istakao specifičnu atmosferu u kojoj radi i da je zadovoljan napretkom koji su postigli.

- Zaista sam i dalje šokiran da sam jedini strani trener u istoriji kluba, naročito kada imam na umu da je obim moje misije toliko veliki. Klub prati dva miliona navijača i imate mnogo odgovornosti. U Srbiji kažu da se za Partizan ne navija, nego da se on voli. Klub u koji sam došao imao je beskonačnu istoriju, ali je bio u teškom trenutku i oni su od mene očekivali da mu podignem energiju i moram da kažem da smo zaista napredovali.

Trinkijeri je opisao i sve probleme na povratku do porodice u Italiji, sa kojima se suočio zbog trenutne situacije sa pandemijom virusa, posebno ističući da svi moramo biti istrajni u suzbijanju pandemije.


Partizan je pred prekid sezone zbog pandemije bio prvi tim ABA lige i obezbedio je učešće u plej-ofu, a u Evrokupu ga je čekao duel sa Uniksom u četvrtfinalu takmičenja u kojem je imao prednost domaćeg terena.