Večiti trku za Evropu počinju sredinom avgusta!

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana bi kvalifikacije za evropska takmičenja trebali da započnu sredinom avgusta, saznaje Mozzart sport.


Nakon današnjeg sastanka UEFA, gde je evropsko fudbalsko telo dalo ,,zeleno svetlo“ pojedinim ligama da se okončaju, a najjačim preporučila nastavak, Mozzart sport je došao do informacija vezanih za kalendar.

Naime, kvalifikacije za evrokupove bi počele 28, 29. i 30. jula, ali s obzirom na svoje koeficijente i Crvena zvezda i Partizan bi preskočili taj termin i krenuli od drugog kola u borbu za Ligu šampiona, odnosno Ligu Evrope.

Prvi mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona igrali bi se 11. i 12. avgusta, a za Ligu Evrope 13, dok bi revanši usledili nedelju dana kasnije.

U slučaju da crveno i crno-beli prebrode mečeve u kojima će biti favoriti zbog dobrog koeficijenta, u avgustu bi odigrali još jedan meč. Tačnije, prvu utakmicu trećeg kola, dok bi revanši bili na programu 15. i 16. septembra.

Eventualni plej-of za srpske klubove bio bi na programu 22. i 23. septembra za Ligu šampiona, odnosno 24. septembra za Ligu Evrope. Revanši, naravno, sedam dana posle.

Prema aktuelnom planu koji ima Evropska kuća fudbala, grupna faza evropskih takmičenja bi počela 15. oktobra, ali to je i dalje pod znakom pitanja zbog nepredvidivog stanja sa virusom korona.