Vučelić: Ne možemo kao Real i Barsa, ne smemo da rizikujemo povrede igrača!

Predsednik FK Partizan, Milorad Vučelić, izjavio je da crno-beli najverovatnije neće odlaziti sa stadiona u Humskoj kada šampionat u Srbiji bude nastavljen.

FOTO: FK Partizan
Nakon što se pojavila informacija da će Barselona i Real Madrid pokušati da uštede tako što će igrati svoje mečeve na nekim manjim stadionima Vučelić je rekao da nemarazloga da se crno-beli ugledaju na njih i pojasnio ovakav stav.

- Svakako ćemo sačekati sve predloge ili instrukcije Fudbalskog saveza Srbije koji je u stalnom kontaktu i sa UEFA, ali sa ove tačke gledišta Partizan nema preveliki razlog da se seli van svoje kuće. Realno, Srbija ni nema dovoljno kvalitetnih terena za igru kao što su naš stadion ili „Marakana“. Ne bismo smeli da dozvolimo da se fudbal igra po džombama, bar tamo gde već postoje dobri uslovi. Time bismo rizikovali povrede igrača, pre svega - rekao je Vučelić za Alo.

Opcija bi mogao da bude i Zemunelo.

- Taj teren, istini za volju, lošiji je od onog u Humskoj. Uostalom, treba voditi računa i o pratećim objektima, prostorima za instaliranje dodatnih medicinskih punktova koji će biti neophodni za dalje mere prevencije od širenja koronavirusa, zdravlje igrača je na prvom mestu. Verovatno bismo tamo trošili manje struje, trebalo bi nam manje redara, ali tako ne bismo bogzna koliku uštedu napravili. Drugo su Španci, Englezi, Nemci. Da se razumemo, srpski klubovi će pretrpeti ogromnu štetu, ali ona se odnosi na transfere igrača, na TV prava, smanjujemo plate, režemo budžet.

Određenih promena u sistemu takmičenja će najverovatnije biti.

- Sasvim je izvesno da će biti nekih promena jer je teško završiti sezonu u predviđenom formatu, sa sve plej-ofom. Ali opet, ne smemo ništa da radimo na svoju ruku. Vidite da je UEFA kažnjavala Saveze koji su prekinuli prvenstvo i bez dalje borbe proglasili šampione. Sve je to, zasad, gatanje – ne želim da se bavim time - zaključio je prvi čovek crno-belih.