Brašanac o zaključavanju tribina: U Partizanu sam odigrao više od 10 utakmica bez navijača!

Fudbaler Osasune Darko Brašanac obratio se španskoj javnosti na onlajn konferenciji za medije. 

FOTO: FK Partizan
On je tom prilikom rekao da mu se ne dopada ideja da igra pred praznim tribinama, ali da je i to bolja varijanta nego da se sva sportska takmičenja odlože na duže vreme, dok ne prođe potpuno opasnost od koronavirusa.

Brašanac je Špancima pričao da se već susretao sa praznim tribinama, dok je igrao za Partizan. Objasnio im je da je osećaj jako loš kada nema navijača tokom utakmice.

- Fudbal bez navijača nije normalan, ali ovu situaciju do sada nisam imao. Dok sam igrao za Partizan bilo je mečeva bez publike. Mislim da sam ih u Srbiji odigrao više od 10. Međutim, nije dobro ni to što smo kod kuća i ne znamo kada ćemo da igramo. Ako će da nam daju izbor između fudbala bez navijača ili da ne igramo godinu dana, onda bih pre odabrao opciju da igram iza zatvorenih vrata - rekao je Brašanac.

U trenutku suspenzije La Lige, Osasuna je bila 11. na tabeli sa 34 osvojena boda.

- Nije tajna koliko nam navijači znače. Nadam se da ćemo sledeće sezone imati podršku sa tribina i da ćemo da budemo u Primeri na novom stadionu - kazao je Brašanac.

Ovaj 28-godišnji vezista je u Osasuni od prošlog leta. Stigao je iz Betisa u transferu vrednom 1.000.000 evra, a ove sezone je odigrao 23 meča i postigao jedan pogodak.