Lovernj: Kako sam napustio Partizan želja mi je da se vratim!

Nekadašnji igrač Partizana, a sada Fenerbahčea, ostao je u najlepšem sećanju navijačima Partizana. Njegova veza sa klubom u kojem je napravio odskočnu dasku za dalju karijeru je ostala neraskidiva.


U intervjuu za Espreso, francuski reprezentativac je odgovorio na pitanje da li će se vratiti u Beograd.   

- Sad imam 28 godina, videćemo gde će me sve karijera odvesti, ali jedno je sigurno, kako sam napustio Partizan, jedna stvar je ostala, a to je da ću na kraju svoje karijere sigurno doći! I dalje je ta želja tu!

Govorio je Lovernj šta je naučio od trenera Vujoševića.

- Bilo je sve samo ne lako, kad sam došao u Partizan, shvatio sam da mi je to životna prilika, jako sam gurao sebe da radim što bolje mogu. Moram da se vratim na pitanje o onim glasinama, moj dan je bio ispunjen treningom, spavanjem, i sve u krug, jer nisam imao energije za bilo šta drugo. Pored Duleta sam razumeo da naporan rad može da te odvede bilo gde i to je najvažnija stvar.

Prisetio se i Francuz čuvenog Nolana Smita.

- Oh, Nolan Smit. Da, i dalje boli! Osećao sam se jako loše posle toga, naravno zbog poraza. Bilo je mnogo razloga da budeš razočaran posle ovog poraza. Nisam izašao iz sobe jedno 10 dana, veoma sam se loše osećao. Dosta se stvari desilo i znao sam da ću da napustim Partizan, ali mi nije bilo lako jer sam znao da ih ostavljam, i da neće biti u istoj poziciji kao kad sam bio tu. Kao što znaš uvek ću biti zahvalan Partizanu i Duletu Vujoševiću. Tada su osećanja bila pomešana, ali nikada neću zaboraviti šta mi je Partizan pružio.