Savo Milošević: Nije realno da krenemo prvenstvo u narednih mesec dana!

Fudbaleri Partizana se od sutra vraćaju treninzima. Vlada Srbije donela je odluku da se sportisti mogu vratiti treninzima napolju, ukoliko poštuju odredbe o merama zaštite.

FOTO: FK Partizan
O tome kako će izgledati treninzi govorio je trener Savo Milošević.

- Držaćemo se preporučenog plana u narednih sedam dana. Ako budu ove najave tačne da će u narednih sedam dana ukinuti vanredno stanje, onda će to dosta toga promeniti. Dakle, sa sada ćemo se držati ovog materijala koji nam je dostavljen. Neće niti zadržavanja zajedničkog u prostorijama, igrači će kratko biti u prostorijama, u samom sportskom centru. Kako informacije budu dolazile iz dana u dan, mi ćemo se prema njima odrediti - rekao je trener Partizana za Prvu televiziju.

Milošević je naglasio da će najveći problem biti što igrači su više od mesec dana bili van trenažnog procesa.

- Igrači su već mesec i po do dva van takmičarskog ritma i ta prva nedelja ne bi mogla i onako da bude nešto spektakularno teška. Više će to biti testitanja, u kom stanju se nalaze igrači. Ono što može da bude problem je kada se nastavi takmičenje. Period koji je iza nas je ostavio traga i bojim se da ako brzo uđemo u takmičenje, možemo da imamo problem sa povredama. Mnogo je bitnije kakve ćemo odluke doneti kada je u pitanju nastavak takmičenja. To je nešto jako bitno, jer period priprema igrača za tako nešto je najveći problem.

Još uvek nije konačno odlučeno da li će se sezona nastaviti, krajnji rok je 25.maj.

- Period koji je neophodan da bi se igrači minimalno zaštitili i pripremili je negde oko četiri nedelje. Bilo koja priča da se igra pre toga nije realna. U Evropi je drugačije od države do države. Dosta toga će zavisiti i od odluka vlada u tim državama pa i konkretno od naše. Verovatno ljudi koji imaju bolji uvid u stanje o koronavirusu znaju koliko brzo mogu da krenu u takmičenje. Ja mogu samo sa aspekta struke da kažem, a to je da nije realno da u narednih mesec dana imamo takmičenje.