Trifunović: Osećam da sam sada kompletniji igrač, sigurniji sam u sebe!

Uroš Trifunović se nakon episode u Megi vratio u Partizan i ubrzo zadobio poverenje trenera Andree Trinkijerija.

FOTO: KK Partizan NIS
Vremenom je dobijao sve veću minutažu, koju je obilato koristio. Mladi bek šuter je u razgovoru za Novosti istakao da ima više sigurnosti i da su mu saigrači značajno pomogli.

- Osećam da sam kompletniji igrač sada, u odnosu na početak sezone. Sigurniji sam u sebe. Vremenom navikneš na svoju ulogu, na saigrače sa kojima svakog dana treniraš… Uz njih sam postao bolji. Dobio sam i njihovo poverenje, a i trenera. Naravno, daleko je ovo od nivoa na kome želim da igram. Ispostavio se kao dobar potez povratak sa pozajmice. Borio sam se za minutažu i nisam mnogo razmišljao… Nekad je bolje samo izaći i igrati, a ne plašiti se greške - rekao je Trifunović za Novosti.

Trifunović je odigrao sjajan meč u Bolonji protiv Virtusa, kada je vezanim trojkama vratio Partizan u igru i bio jedan od tvoraca velikog preokreta.

- Ako bih izdvajao jednu utakmicu koju ću upamtiti, to bi bila ta u Bolonji. Ostao sam sam u napadu, šutnuo i pogodio dva puta iz daljine. Puna hala, atmosfera baš dobra, navijači i domaći i naši… Lepo je bilo na tom gostovanju. Podrazumeva se da je kad igramo kod kuće, svaka utakmica posebna - podsetio je mladi košarkaš.