Banjak: „Došao sam u Partizan zbog brata koji je igrao u Lučanima i Kruševcu...”

Najnovije pojačanje Partizana za sledeću sezonu, kamerunski defanzivac Maki Banjak, otkrio je da je zbog brata završio u Humskoj.

FOTO: NK Olimpija
Brat doskorašnjeg fudbalera Olimpije iz Ljubljane je Mišel Valijant, nekadašnji igrač Napretka, Mladosti iz Lučana i Trajala iz Kruševca. On je pohvalio srpki fudbal Banjaku, te se Kamerunac lakše opredelio za novu sredinu.

- Moj mlađi brat je proveo pet godina u Srbiji, u različitim klubovima, i objasnio mi da je nivo fudbala bolji nego u Sloveniji. Takođe mi je rekao i da se igra više na snagu. Pored lepe atmosfere vidim i da Srbi mnogo više žive za fudbal. Gledao sam beogradski derbi pre nekoliko dana i atmsofera je bila luda. Pomislio sam, tamo želim da igram fudbal, upravo pred tim navijačima - izjavio je Banjak za kamerunske medije.

Partizan je dugo „jurio” Banjaka.

- Više od godinu dana su me pratili i želeli. Nisam odmah mogao da promenim klub, ali su navijači bili strpljivi. Otkako je transfer obelodanjen, navijači me opsedaju na društvenim mrežama. Ne mogu svima da stignem da odgovorim. To su male stvari, ali nekome baš puno znače i teraju ga da bude bolji.

Kamerunac ima i jasan cilj u nastavku karijere.

- Ne idem u Srbiju da bih se tamo zadržao. Idem korak po korak, a imam visoke ciljeve. Znam da mogu da igram na top nivou, dosta toga sam žrtvovao u karijeri i verujem u sebe. Znam da će sve ispasti dobro, ali znam i da na tom putu neće biti lako - poručio je Banjak.