Bleki između Milan-a i PSŽ-a – Partizan trlja ruke!

Ovo leto mogli bi da predstavlja raskrnicu u karijeri štopera reprezentacije Srbije i Fjorentine Nikole Milenkovića.

FOTO: Partizan Video Materijal
Zasad su jasno vidljiva tri puta: odlazak u Milano ili PSŽ, kao i produženje ugovora sa ljubičastima.

Ako izabere prelazak u Milano, zamišljeno je da zajedno sa saigračem iz reprezentacije i vršnjakom Lukom Jovićem bude osnova novog početka rosonera.

Ukoliko mu svetla Pariza budu primamljivija, biće deo gotovog projekta u kojem će zauzeti mesto ili dosadašnjeg kapitena i štopera Tijaga Silve ili desnog beka Tomasa Menijea, koji sigurno napuštaju svece.

U oba slučaja Fjorentina će za svog igrača koji je 2017. godine prešao iz Partizana dobiti između 35 i 40 miliona evra, pa je iz ugla kluba iz Firence gotovo isto kojem će se jatu prikloniti Milenković. Nije, međutim, Partizanu svejedno da li će biti Italija ili Francuska.

Ako pojača Milan, crno-beli ne mogu da računaju na raspodelu procenta solidarnosti, jer propisi FIFA kažu da se pet odsto od transfera raspoređuje u određenim delovima svim klubovima u kojima je igrač nastupao od 12. do 23. godine, samo ukoliko se promeni zemlju. Dakle, Partizan će zaraditi solidan novac ako Milenković nastavi karijeru u PSŽ.

Koliko bi to tačno bilo para za Partizan, teško je reći. Sigurno bi u raspodeli pored crno-belih učestvovala Fjorentina, koja ga je razvijala od njegove 20. do 23. godine i za svaku od tih sezona joj sleduje po deset odsto od kolača koji se deli.

Ukoliko preostalih 70 odsto pripada samo Partizanu, a obeštećenje bude ukupno 40 miliona evra, u tom slučaju crno-beli bi zaradili 1.400.000 evra.

Pa, malo li je?!