Filipu Stevanoviću se već divi Evropa, gledaju ga Liverpul, Siti, Junajted i Dortmund!

I mladi fudbaler i njegov klub mogu da budu ponosni...

FOTO: FK Partizan
Od kada ga je Zoran Mirković kao 16-godišnjeka prvi put priključio prvom timu Partizana, o Filipu Stevanoviću se priča kao o trenutno najvećem Partizanovom talentu, pa i najperspektivnijem fudbaleru u Srbiji u ovom trenutku.

Jučerašnjom majstorijom za konačnih 4:1 protiv Mladosti iz Lučana, Stevanović je samo potvrdio takve procene i nagovestio još veće interesovanje za njega.

Gledajući društvene mreže, danas se može primetiti dosta pozitivnih reakcija iz inostranstva na jučerašnju Stevanovićevu partiju, kako od novinara, tako i od fudbalskih skauta.

Ipak, tekst španskog novinara Abela Karidea, pod naslovom - Filip Stevanović, još jedan srpski talenat, posebno se izdvaja među tim inostranim reakcijama.

Ne samo što je detaljno predstavljen Stevanovićev dosadašnji fudbalski put, nego je i Partizanu upućeno dota lepih reči.

- Balkanske zemlje su u svetu fudbala fascinantne. Poznato je da se u tamošnjim ligama rađaju veliki talenti.

Jedan od najfascinantnijih klubova, bez sumnje je Partizan iz Beograda. Srpski tim je klasik evropskog fudbala i iz njega skoro svake godine dolaze mladi igrači. Nikola Milenković, Svetozar Marković, Dušan Vlahović ili Strahinja Pavlović poslednji su u nizu igrača koji su otišli u velike evropske klubove. Danas govorimo o još jendom talentu, za koga bi najveći evropski klubovi mogli da krenu u borbu - navodi se, između ostalog, u tekstu.  

Dalje se ističe da je aktuelni šef struke Partizana Savo Milošević ne samo trener, nego i mentor Filupu Stevanoviću, čije se fudbalske karakteristike opisuju kao  nepredvidivo krilo sa sposobnošću driblinga koji se izdvaja iz uobičajenog proseka.

- Njegova brzina, dribling i igra jedan na jedan čine ga veoma nezgodnim za čuvanje i teško mu je skinuti loptu sa nogu. Pametan je, i iako voli da ima loptu u nogama, savršeno zna kada je treba proslediti saigraču ili kada se treba odlučiti na šut. Njegova inteligencija na terenu je nešto izvanredno, inteligentni pokreti, sa i bez lopte, uz mogućnost delovanja na malom prostoru... - navodi se u Stevanovićevom opisu.

Naravno, s obzirom na njegove godine, još uvek nije potpuno formiran kao igrač i s tim u vezi se ističe da će morati još dosta da fizički ojača kako bi mogao da se istakne u zahtevnijim ligama.

Na kraju, ono što možda i najviše prija ušima navijača Partizana - koji sve klubovi konstantno prate Stevanovića i čiji skauti ne ispuštaju iz vida Stevanovića.

- Igrač kome je suđeno da bude u nekoj velikoj evropskoj ekipi. Mančster siti, Liverpul, Mančeter junajted, Milan, ili Dortmund samo su neki od tih klubova koji stalno šalju svoje ljude da ga gledaju. On je za sada 'sa obe noge na zemlji', znajući da ima samo17 godina i još mnogo toga da nauči - navodi se na kraju teksta.