Lovernj: Vratiću se u Partizan, u Srbiji me više vole nego u Francuskoj!

Francuski centar Žofri Lovernj još jednom je istakao da će se vratiti u Partizan, ali da trenutno nije vreme za to.

FOTO: Privatna arhiva
U intervjuu za Nezavisne novine iz Banjaluke dotakao se i navodnog interesovanja atinskih rivala, Olimpijakosa i Panatinaikosa.

Francuz je najavio odlazak iz Fenerbahčea i da će postati slobodan igrač.

- Ne znam šta da kažem. Želim da odgovorim na sva pitanja, ali nisam pričao s agentom o novom klubu. Moja želja je da ostanem u Evropi. Imam ponuda i videćemo kakve su opcije pa ću odlučiti šta je najbolje za mene. Vrlo verovatno napuštam Fenerbahče, ako dobijem novu dobru ponudu nemam ništa protiv da ostanem, ali ne verujem da će se to desiti - kazao je Francuz.

Početkom godine je bilo priče o povratku u Partizan.

- Uvek sam govorio da želim jednog dana da se vratim, ali sada nije vreme. Imam 28 godina i karijera je još preda mnom. Videćemo šta nosi budućnost, ali realističnije je da dođem za nekoliko godina -rekao je Lovernj.

Interesantan je i detalj razgovora o Majklu Džordanu i jedinom susretu sa, po mnogima, najboljim igračem svih vremena.

- Kada sam išao u školu Džordan je napravio turnir u Parizu. Na kraju smo se slikali pošto sam bio u timu koji je osvojio turnir. Skoro da sam se potukao da bih seo kraj njega. Nismo pričali. Bio sam veoma stidljiv i nisam pričao engleski. Rukovali smo se, slikali i ja sam bio najsrećnije dete na svetu - poručio je Lovernj.