Milan Mačvan: Želeo sam da završim kao šampion, nisam želeo da varam ljude!

Neočekivana vest, koju je objavio italijanski košarkaški portal Sportando, da je Milan Mačvan novi sportski direktor Virtusa iz Bolonje je brzo odjeknula u košarkaškoj javnosti.

FOTO: Starsport
Niko nije očekivao da će bivši srpski reprezentativac završiti karijeru i sesti u direktorsku fotelju kluba iz Bolonje.

Ipak, ubrzo pošto je Sportando objavio vest, stigao je demanti od strane Virtusa iz Bolonje koji negira dolazak Mačvana u Bolonju na mesto sportskog direktora koju je objavio isti izvor.

Međutim, ono što je istina jeste da je Mačvan završio karijeru.

U intervjuu za Nova.rs je objasnio da mu zdravlje više nije dozvoljavalo da igra.

- Završio sam karijeru. Posle 13 godina jeste teška i komplikovana odluka, ali je zasnovana na racionalnom razmišljanju i najviše zbog mog fizičkog zdravlja.

Mačvanu odluka nije bila laka.

- Posle dve teške povrede sam već razmišljao o tome, ali nisam hteo da odem kao povređen igrač, već da pokušam da završim karijeru kao šampion. Odlučio sam se da odem u Japan, osvojili smo dva trofeja i sa te strane odlazim miran.

Upitan je mačvan o povratku u Partizan, mnogi su ga željno iščekivali u crno-belom dresu.

- Iskreno, povratak u Partizan nije isključen, ali u nekom drugom vidu. Verujem da će mnogi biti razočarani i da će se osetiti šokirano, ali ukoliko ne mogu da pružim sto posto, ako ne mogu da uživam, a to ne mogu zbog svojih kolena, ne želim da varam ljude. Pokušao sam da ostanem pošten i da završim karijeru kako valja.

Milan Mačvan je u svim zemljama gde je igrao bio šampion: Srbije, Izraela, Turske, Italije i Nemačke. Mačvan je bio deo generacije “zlatnih dečaka” koja je u Novom Sadu 2007. srušila selekciju SAD.

Sa reprezentacijom Srbije ima olimpijsko srebro iz Rija 2016. i dva evropska srebra iz 2009. i 2017. godine.