Novica Veličković: Tako nešto dugo nisam video!

Zbližili smo se u prvom delu sezone, kada smo više bili van Beograda i između putovanja dolazili kući samo da prespavamo - kaže iskusni krilni centar.

FOTO: KK Partizan NIS
Skoro da je bio iznenađen. Zašto ga to pitamo? Kao da ne znamo kako to ide. Koja je procedura. Valjda smo do sada zapamtili. Jer...

- Poslednjih četiri ili pet godina pričam isto. Ne znam šta sad da vam kažem - uzvratio je uz osmeh Novica Veličković.

Nešto je ipak rekao...

- Treniram, radim. Nikad se ne zna sa mnom!

I, zaista, od kako se vratio u Partizan, Veličković bi na kraju svake sezone uzeo „tajm-aut“. Vreme koje će provesti sa porodicom, daleko od svakodnevnih obaveza.

Istovremeno, to je bilo i vreme koje bi dao svom telu, da vidi da li može da izdrži još jednu godinu. Godinu brojih putovanja, svakodnevnih treninga, dve utakmice nedeljno...

Iako nismo sigurni da li mu je telo baš uvek govorilo da može, Veličković bi se vraćao. Više zbog želje da kao kapiten Partizana podigne šampionski pehar. Vrati klub u Evroligu!

Kako je tekla ova sezona – koja svoj epilog nije dobila na terenu – delovalo je da bi Veličković svoj san mogao već sada da ostvari. Partizan je bio dominantan u oba takmičenja... U sjajnoj formi, pucao od samopouzdanja... A onda je sve stalo. Stao je i Partizan.

Kako se on, kao kapiten tog tima, oseća zbog činjenice da zbog više sile Partizan nije mogao da se bori za trofeje u ABA ligi, ali i Evrokupu?

- Kako sam se osećao – ponovio je Veličković pre odgovora.

Ali, odgovor nije morao ni da da. Jasno je. Bilo mu je teško. Kao i svim ostalim igračima. Jer...

- Sigurno je jedno, imali smo perfektnu sezonu, na oba fronta. Samo na početku ABA lige smo imali par poraza, koji i nisu morali da se dese. Ali, bili smo prvi u Jadranskoj ligi, prvi u Evrokupu. Sigurno da je nama igračima najteže - nizao je Veličković reči.

Podsetio je...

- Sve se brzo izdešavalo, momci su otišli u Ameriku, mi ostali se nismo ni videli dva meseca. Više sam i bio umoran od priča šta i kako...

Sad, kad je svemu i definitivno došao kraj, priznaje...

- Ostaje mi velika žal za sezonom. Ali šta je tu je. Kao što su pre neki dan iz kluba rekli, na okupu će ostati dobar deo ekipe. Dobro se poznajemo...