Otkrivamo plan Partizanove transfer politike: Crno-beli ne smeju da odugovlače s prodajom!

Ranijih godina klub je čekao poslednji momenat i kraj kvalifikacija, ali zbog promene sistema u Ligi Evrope, sada bi to bio preveliki rizik.

FOTO: FK Partizan
Red potencijalnih kupaca je u Humskoj za Umara Sadika i Filipa Stevanovića, svakodnevno se javljaju klubovi sa zapada Evrope, takođe i iz Rusije, Turske, Kine, raspituju se za cenu i Partizan je prosto na slatkim mukama.

Ipak, crno-beli moraju da naprave jasnu strategiju eventualnog velikog transfera, odnosno tajminga prodaje jednog od pomenutih fudbalera, jer okonlnosti, usled pandemije korona virusa, nisu regularne i neki uobičajeni koraci više ne važe.

Da se pošast nije dogodila, Partizan bi, kao i ranijih godina, kada se nalazio u sličnim situacijama, sačekao sa prodajom bitnog igrača do samog kraja letnjih kvalifikacija. Bila bi izvagana najbolja ponuda, a igrač iskorišćen još u misiji plasmana u evropska takmičenja, a potom prodat.

Ipak, u slučaju, recimo, Sadika, koliko god to u Humskoj želeli, to teško da će biti izvodljivo, jer bi rizik zbog pomenutih okolnosti, odnosno promenjenog sistema kvalifikacija za Ligu Evrope, naprosto bio preveliki.

Partizan ima jasan plan da u sačuva tim za narednu godinu, shodno tome biće prodat (skupo) samo jedan fudbaler i bio to Sadik ili, pak, Stevanović, koji je takođe u fokusu mnogih klubova, crno-beli moraju da iskoriste prvu pravu priliku za realizaciju transfera, nevezano za kvalifikacioni ciklus.

Na taj način će Partizan imati resurse da sačuva tim, ali i finansijski obezbedi nesmetano funkcionisanje kluba u narednoj sezoni, u kojoj iz Humske najavlju pohod na šampionsku titulu. Ako uz to ekipa uspe i da se plasira u grupnu fazu Lige Evrope, biće to dodatna novčana injekcija, koja će, kao i u minuloj sezoni, obezbediti apsolutni mir crno-belima na svim nivoima.

Rekosmo već, cena Umara Sadika iznosi 15.000.000 evra, nešto više više Partizan traži za svog vunderkinda Filipa Stevanovića, a Partizan je već pripremio zamene i to se pre svega odnosi na eventualni odlazak Nigerijca, no, o tom – potom...