Panatinaikos istupa iz Evrolige: Da li je ovo šansa za Partizan?!

Sada ostaje veliko pitanje šta ovo znači za Partizan i može li srpski klub da dobije mesto u eliti u slučaju da Panatinaikos istupi.

FOTO: KK Partizan
Šok u Evroligi! Panatianikos, jedan od 11 klubova koji ima A licencu elitnog takmičenja, je poslao zvaničan dopis sa željom da raskine ugovor.

- Dragi gospodine Bertomeu, svesni ste i sami da je Panatinaikos u prethodna dva meseca stidljivo, ali direktno komunicirao sa vama iznoseći plan da okonča ugovor sa Evroligom. Tražili smo da se ta ključna stvar iznese nadležnim organima što pre. Vaš odgovor je bio da bi takve vesti ozbiljno naštetile Evroligi u pregovorima sa sponzorima, kao i samoj Evroligi u vreme pandemije. Uzeli smo vaše sugestije u obzir i računali smo na vaše poverenje sa diskrecijom. Nismo slali formalna obaveštenja niti smo vršili pritsak - navodi se u saopštenju.

Nastavljaju u istom duhu.

- Vreme prolazi, a mi i dalje nemamo odgovor na naš razuman i legitiman zahtev. Kao posledica toga, u svetlu činjenice da se pristustvo našeg kluba u Evroligi nije pokazalo korisnim po nas ni na koji način, mi smo odlučili da se izrazimo u pismenoj formi. Zvanično tražimo da se nadležni organi Evrolige ubrzo sastanu i preuzmu akcije povodom ovog pitanja - navodi se u pismu koj je potpisao predsednik kluba Manos Papadopulos.

Panatinaikos je, sa još 10 klubova, u novembru 2015. godine potpisao ugovor sa Evroligom i kompanijom “IMG”.

Sada ostaje veliko pitanje šta ovo znači za Partizan i može li srpski klub da dobije mesto u eliti u slučaju da Panatinaikos istupi. Doduše, Bertomeu je naglasio u ranijim izjavama da bi pretnost imala ekipa Virtusa iz Bolonje....