Partizan će dokumentarcem ovekovečiti sezonu 2009/10 /VIDEO/

Sezona 2009/10, jedna od najuspešnijih u istoriji KK Partizan, biće ovekovečena dokumentarnim filmom.

FOTO: FK Partizan
- O sezoni 2009/10 je u proteklih 10 godina ispričano mnogo, ali sa ove vremenske distance, biće zanimljivo videti kompletnu sliku. Koliko je jaka ljubav prema klubu, koliko snaga volje može doneti i koliko ova priča može da inspiriše nove generacije, saznaćete uskoro na kanalima Arene Sport u filmu koji stvara Videostroj produkcija - navodi se na sajtu crno-belih.

Te sezone Partizan je došao do triple krune i posle 12 godina ponovo stigao do Fajnl fora u Parizu, predvođen trenerom Duškom Vujoševićem.

- Posle gomile sportskih događaja koje smo ispratili, nekako se prirodno nametnula ideja da se ovim dokumentarcem oda počast jednoj od najuspešnijih sezona, najtrofejnijeg košarkaškog kluba u našoj zemlji. Želja nam je bila da ukažemo na sezonu 2010 i sve ono što se događalo a što ce ostati kao deo sportske istorije kako Partizana, tako i srpskog sporta generalno - istakao je Miloš Ratković, izvršni producent Videostroja.


Kako se ističe, brojni sagovornici, bivši i aktuelni članovi KK Partizan, prisetili su se događaja koji su stali u samo jednu sezonu, a po broju i značaju, izgledaju kao čitava jedna epoha.

- Oživite sećanja na turneju po Americi, pobede protiv Barselone, Makabija, Cibone, poraze u Parizu, čuveno „I kada ne budeš prvi ti“ posle Panatinaikosa, „3 na 3“ u Vršcu i trojku Miše Tumbasa za kraj nezaboravne sezone. Srećom, samo jedne od mnogih sezona za ponos u bogatoj istoriji KK Partizan - zaključuje se u saopštenju Partizana.