Partizan doveo prvo pojačanje iz Olimpije /VIDEO/

Reč je o iskusnom igraču od 25 godina, koji igra u odbrani.

FOTO: FK Partizan
Tekuća sezona nije još ni odsvirala svoj kraj a Partizan već uveliko radi na formiranju tima za narednu sezonu, pošto je u utorak obelodanjen transfer fudbalera Makija Banjka (25) iz redova ljubljanske Olimpije.

Kamerunac igra na poziciji centralnog beka i dolazi kao direktna zamena za Strahinju Pavlovića, koji ovog leta odlazi put Monaka, nakon što je realizovao transfer sa istoimenim klubom i tako „Parnom valjku” obezbedio lepu finansijsku injekciju (10 miliona evra plus bonusi).

Banjak je prve fudbalske korake napravio u čuvenoj Barseloninoj školi, u koju je regrutovan preko akademije svog sunarodnika Samjuela Etoa, a koja radi na pronalaženju talenata širom afričkog kontinenta. Potom je četiri godine nastupao za B tim Katalonaca, nakon čega je oblačio dresove drugog tima Nanta, španske Saragose, austrijskog prvoligaša Admire, a u redove Olimpije je prešao 2018. godine i do sada odigrao 43 utakmice, uz dva postignuta gola.


Predstavnici kluba još nisu objavili detalje ugovora, kao ni kada bi tamnoputi fudbaler mogao da bude predstavljen crno-beloj javnosti. U svakom slučaju, Partizan je završio prvi posao u ovom prelaznom roku s fudbalerom kojeg su svi već dugo selili iz Ljubljane u Beograd.