Partizan sa proverenim timom u finalu Kupa Srbije! /SASTAV/

Stojković, Miletić, Ostojić... I tako kad god dođe na red neka velika utakmica za Partizan

FOTO: FK Partizan
Savo Milošević je uspeo da „namesti” svoj tim da igra moderan fudbal pogotovo na međunarodnoj sceni, ali što se tiče rotacija, tu je prava - Stara škola. Verovatno ni sami navijači Partizana ne mogu da se sete kada su poslednji put imali tim u kojem se, kao pre 30-40 godina, pre početka tačno zna ko će nositi dresove „od 1 do 11”. Nekada je bilo pravilo, pravi navijači su se od onih što sporadično prate fudbal razlikovali po tome što su u pola noći mogli da za tri sekunde izdeklamuju startnu postavu omiljenog tima.

E, tako je ove sezone sa Partizanom. Kada su velike utakmice u pitanju, tu odstupanja nema, osim ako je kakva viša sila u pitanju, povrede ili kartoni.

Uzeli smo kao meru šest utakmica grupne faze Lige Evrope i tri odigrana derbija, kao najveće mečeve koje je Partizan ove sezone odigrao. To je devet duela. I evo kakav je rezultat. Stojković na golu i ispred njega linija Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević nastupila je osam puta u nepromenjenom sastavu! Samo je Miletić zbog povrede „ispao” protiv Astane u Beogradu, kada ga je odmenio Lutovac.

Saša Zdjelar ispred njih je odigrao svih devet, a Bibars Natho osam mečeva, nekad na poziciji zadnjeg, a nekad ofanzivnog veziste. Aleksandar Šćekić je nastupio pet puta (računaju se samo startne postave), a kada bi on igrao, onda bi Natho zauzeo mesto Sejdube Sume, koji je šest puta bio starter.

Svih devet utakmica su počeli i Takuma Asano i Umar Sadik. Jedino je na desnom boku Zoran Tošić propustio jesenas dva meča, u Mančesteru i derbi u Humskoj (ušao pred kraj), dok dva prolećna derbija nije ni mogao da igra, jer je otišao u Kinu. Na njegovom mestu ustalio se Lazar Marković (starter u oba duela sa Zvezdom).

Jedan put je starter bio Filip Stevanović, upravo na jesenjem večitom derbiju u Humskoj.

FOTO: FK Partizan
Dakle, kada se podvuče crta, tim Partizana je na velikim mečevima poznat svakom i pre nego što je zvanično saopšten. Deset mesta je „zakucano” i od njih Savo Milošević ne odstupa, osim kad mora. To jedanaesto, desno krilo, takođe je najviše zavisilo od povreda i odsustava, ali je utisak da se i tu situacija „stabilizovala”, da se Marković legitimisao kao Tošićev naslednik.

Upravo u tome je najveća snaga Parnog valjka pred današnje finale Kupa. Tim koji je uigran za najveće mečeve i koji ih igra jako dobro. Pomislilo bi se da je takav Partizan lak rivalima za čitanje, da je predvidljiv, a opet ako uzmemo u obzir devet pobrojanih utakmica, potpuno je nadigran samo na Old Trafordu i nigde više.

Finale Kupa će biti deseta velika utakmica za crno-bele ove sezone. I šansa da se podigne trofej. Peti Kup zaredom, a 17. u istoriji kluba. I ponovo će na teren uobičajeni sastav - uz verovatno jednu, ali već uobičajenu (silom prilika) izmenu - koji sad već i klinci koji bodre Partizan znaju: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Marković, Natho, Asano - Sadik

Još ovaj put. Jer barem jedna promena, odlazak Strahinje Pavlovića, biće od naredne sezone...