Sadik po ukusu Anderlehta, problem je novac!

Belgijski mediji navode da su se skauti briselskog velikana vratili prepuni utisaka o Nigerijcu posle sjajne partije u večitom derbiju.

FOTO: FK Partizan
Vrhunska rola Umara Sadika u nedavjo odigranom večitom derbiju očito nije prošla neopaženo u evropskim fudbalskim krugovima, te belgijski mediji pišu da je napadač Partizana više nego interesantan Anderlehtu, kao i da je na radaru još dva tamošnja kluba.

Portal Voetbalkrant navodi da su se skauti belgijskog velikana, koji su inače prisustvovali utakmici Partizana i Crvene zvezde (jedan od njih je i Goran Lovre), vratili u Brisel prepuni utisaka o robusnom napadaču crno-belih i da nije isključeno da već ovoga leta posegnu za njegovom kupovinom.

Pored sjajne statistike fudbalera, koju ističu u prvi plan, navode i da je Nigerijac na oku Mančester junajteda i još nekolicine klubova, među kojima su takođe i belgijski takmaci Klub Briž i Gent.

Uz napomenu da pomenuta dva kluba imaju i neke druge opcije, koje prate već duže vreme.

Naravno, s obzirom na činjenicu da se iz Humske često može čuti da Sadik ne može da napusti Partizan ispod 15.000.000 obeštećenja, Belgijanci se pitaju koliko bi to zadovoljstvo zaista moglo da košta Anderleht, odnosno, da li je briselski klub spreman da investira baš toliki novac.

Podsetimo, Anderleht i Partizan su u prošlosti već sarađivali i to tako što je belgiski klub oborio svojevremeno rekord kupovinom Aleksandra Mitrovića (5.000.000), a pre skoro godinu dana se pričalo da je pomenuti klub intenzivno pratio i Rikarda Gomeša, no, sve se završilo na tome.