Šta očekuje Partizan u Ligi Evrope?

Fudbalski klub Partizan i naredne sezone nastupaće u Ligi Evrope.

FOTO: Sandic
Da bi vicešampion Srbije stigao do glavnog žreba drugog po kvalitetu evropskog takmičenja moraće da uspešno prođe kvalifikacije, koje će se igrati u do sada neviđenom formatu.

Noviteti su termini mečeva, ali i činjenica da neće biti igrane dve utakmice, već samo jedna.

Domaćini će se odlučivati žrebom.

• 1. kolo: 27.08.2020.
• 2. kolo: 17.09.2020.
• 3. kolo: 24.09.2020.
• plej-of: 01.10.2020.  

Još nije poznato od koje runde kvalifikacija će crno-beli startovati.

Ukoliko osvoje nacionalni Kup evropsku kampanju počeće od 2. kola, dok će u slučaju poraza od Vojvodine, morati da krenu od prve runde.


Kada govorimo o pojmovima kao što su nosilac na žrebu, odnosno nepovlašćena ekipa na žrebu - tu se srećom po Partizan ništa nije promenilo.

Izabranici Sava Miloševića će biti nosioci prilikom eventualnih izvlačenja u prva tri kola, dok su na listi eventualnih povlašćenih ekipa u plej-ofu za sada prvi ispod crte.

Da bi bili nosioci i u poslednjoj rundi pred grupnu fazu, moraće da do 3. kola (pošto je žreb za plej-of na programu pre odigravanja 3. kola) neko od timova sa boljim koeficijentom od crno-belih ispadne.

Kada se uzme u obzir da se igra samo jedan meč, iznenađenja će verovatno biti mnogo češća.

Takođe, Partizan, bar kada gledamo borbu za povlašćeni status u plej-ofu, posmatraće i kako se stvari odvijaju u finišu sezone u prvenstvima Švajcarske, Španije, Engleske, Češke, Rusije, Turske i Portugala.