ZAVRŠENO: Partizan doveo plejmejkera! /VIDEO/

Kodi Miler Mekintajer novi je plej Partizana. Jedan Amerikanac je otišao, pošto je Kori Volden odlučio da plati obeštećenje i „izađe iz ugovora“, a u ekipi crno-belih menja ga drugi, jer dogovorio uslove saradnje sa klubom iz Humske.

FOTO: KK Cedevita Olimpija
Informaciju je u etar pustio Đorđe Matić, novinar portala Nova.rs, inače specijalizovan za košarkaške transfere, tako da u njenu verodostojnost ne bi trebalo sumnjati. Prema istom izvoru, svi detalji između Partizana i Mekintajera su dogovoreni, čeka se samo zvanična potvrda.

S obzirom na činjenicu da je Mekintajeru završetkom ABA lige istekao ugovor sa Cedevita Olimpijom, Parni valjak nije morao da plaća obeštećenje, već je novog organizatora igre doveo besplatno. Kolika će biti primanja 26-godišnjeg košarkaša zasad nije poznato.

Ono što se zna, jeste da je reč o eksplozivnom spoljnjem igraču, jednim od boljih u regionalnom takmičenju minule sezone. U ABA ligi je odigrao 21 utakmicu, uz prosečan učinak od 14 poena, 5,1 asistenciju i 3,8 skokova.

Inače, Kodi Miler Mekintajer je evropsku karijeru počeo u belgijskom Leuvenu, igrao je još za rusku Parmu, pa Teksas Ledžends, ruski Zenit, odakle je stigao u Ljubljanu.

Posle odlazaka Korija Voldena – najverovatnije u Crvenu zvezdu – te rastanka sa trenerom Andreom Trinkijerijem, dogovoren potpis Kodija Milera Mekintajera trebalo bi da bar malo razveseli Partizanovu publiku.