7 kandidata, 1 mesto: Koga biste Vi želeli na klupi Partizana /ANKETA/

Sad kad je pozicija upražnjena, vreme je da vidimo šta vi mislite.

FOTO: KK Partizan NIS
Andrea Trinkijeri više nije trener Partizana, predsednik Ostoja Mijailović je najavio novog za sledeću nedelju.

Po svemu sudeći, biće to verovatno Vlado Šćepanović, ali iz kluba se ne čuje ništa još. Za to vreme, možemo da se zapitamo: Koga biste vi voleli da vidite na klupi Partizana?

Ovo su neka od imena koja su se spominjala, pa da prođemo kroz njih:

1. Vlado Šćepanović: Igrači Partizana ga mnogo vole, jer je u dve sezone (u dva navrata) osvojio dve titule sa klubom. Posebno je u sećanju ona druga, kada je preko trojice igrača Hemofarma u poslednjoj sekundi postigao pobednički koš za trofej. Tri godine je bio asistent Trinkijeriju, evroligaškom treneru najviših ambicija, tako da je sigurno imao šta da nauči. Osim toga, poznaje dobro klub i regionalnu košarku i zna šta se od njega traži.

2. Dejan Milojević: Kao igrač bio je jedna od najdominantnijih četvorki svog vremena u Evropi. Kompletnu trenersku karijeru, svih osam sezona proveo je u Megi. Iako se veruje da je to "klub bez pritiska", Milojević je veliki takmičar sa najvišim ambicijama. Pokazao je trenerski talenat, prati trendove, jako dobro poznaje i Partizan i regionalnu košarku, a Megu je napustio da bi se oprobao kao asistent u NBA. Ipak, ako ga Partizan ponovo pozvao, da li bi se odazvao?

3. Dragan Jakovljević: Trener Partizanove filijale Mladost iz Zemuna. Dugo se hvalio da je on pronašao i stvorio Bogdana Bogdanovića i Igora Rakočevića, ali i mnoge druge. Pojedini mediji prenose da je on glavni kandidat zbog svog pristupa radu. On je bio i trener kadeta Crvene zvezde, gde je radio sa Borišom Simanićem i Aleksom Radanovim.

4. Vladimir Androić: Trenerski veteran, ali je karijeru proveo uglavnom kao asistent najboljem evropskom treneru Željku Obradoviću. Igrao je u Partizanu, voli crno-bele i mnogo zna košarku na najvišem nivou, ali nije radio samostalno do sada.

5. Vladimir Jovanović: Novi trener Mege je ranije vodio Partizan, sa kojim je osvojio ukupno pet trofeja u dve sezone. Posle toga je radio u Rusiji i na Dalekom Istoku, ali se vratio u Megu, kako kaže, zbog strasti stvaranja igrača. Ako Partizan okrene novi list i okrene se mladima, Jovanović, koji je uspešno vodio i mlade reprezentativne selekcije" bi sigurno mogao da pomogne. Ipak, tek što je preuzeo Megu.

6. Aleksandar Kesar: Dugogodišnji asistent Dušanu Ivkoviću i Dušku Vujoševiću, trenersku karijeru je proveo uglavnom u Rusiji i Kini. Kao asistent Ivkoviću osvojio je brojne medalje i trofeje, uključujući i Evroligu, a bio je deo i Vujoševićeve dinastije. Trenutno je bez angažmana, dobro poznaje Paritzan i sve šta se dešava oko njega i spreman je da odmah uskoči.

7. Aleksandar Džikić: Vodio je Partizan samostalno, bio je asistent Dušku Vujoševiću, vodio je Budućnost u Evroligi, navijači ga vole. Specifičan i ekscentričan, vodio je Estudijantes, Ritas, bio asistent u NBA. Voli brzu i modernu košarku.

Koga biste vi najviše voleli da vidite na klupi crno-belih?