Ilić o pojačanju Partizana: Pokazaće da je igrač za velike utakmice, nemoguće ga je proći…

Stigao je Frenk Maki Banjak među crno-bele i već u prvom intervjuu po dolasku u Humsku, kao jednog od važnijih ličnosti u njegovoj karijeri okarakterisao je Branka Ilića kao jednog od igrača koji su u njegovoj karijeri imali veliki uticaj.

FOTO: FK Partizan
Slovenac je u razgovoru za ‘Novosti’ govorio o novom igraču crno-belih.

- Bilo smo zajedno u Olimpiji oko šest meseci i činjenica je da sam mu pomagao koliko god sam mogao jer je za njega u Ljubljani sve bilo potpuno nepoznato. Prednost je bila i ta što obojica govorimo španski, pa smo se baš dobro slagali. Reč je odličnom igraču, velikom profesionalcu, kojeg je gotovo nemoguće proći kada je stopostotno skoncentrisan. Nema sumnje da će mu i u Beogradu biti potrebno određeno vreme za adaptaciju, ali sam siguran da će pokazati da je igrač za velika dela i velike utakmice - rekao je Ilić.

Ilić je govorio i o prednostima Kamerunca…

- Jak je u duelu, izuzetno čvrst i pritom dosta brz. Siguran je na lopti i ukoliko bude sve sređeno u Partizanu redom, radom i disciplinom koji ga krase će postići mnogo. Poseban plus za njega je što će uz sebe imati iskusne defanzivce kakvi su Miletić i Ostojić.

Imali smo priliku da u utakmici za titulu kod prvog gola Celja vidimo propust Banjaka.

- Dešava se, svi grešimo. Nije to ni prvi, izvesno ni poslednji put. Moram da kažem da ga ne krivim za tu grešku, a koliko vidim po javnosti u Sloveniji niko mu to i nije zamerio. Jednostavno problemi Olimpije su mnogo dublji od jedne greške na terenu.