Kada Maki Banjak uđe u duel - sve pršti!

Bivši štoper Partizana komentariše svog nekadašnjeg saigrača i pojačanje crno-belih iz Olimpije.

FOTO: MN Press
Ako neko može da kaže kakav je igrač Maki Banjak, onda je to svakako Branko Ilić

Nekadašnji slovenački reprezentativac i bivši štoper Partizana prethodne dve sezone igrao je u paru sa kamerunskim defanzivcem, prvom akvizicijom crno-belih ovog leta. Svoja zapažanja iznosi za Sportski žurnal.

- Vidi se da je bio u Barseloninoj školi. Zna da igra, jak je u duelima... Dobar igrač, posebno kada je 100 odsto u utakmici, od prvog do poslednjeg minuta - počeo je Ilić.

Za Banjaka kažu da je odličan u iznošenju lopte na protivničku polovinu.

- Dobar je u tom segmentu, kao i svaki igrač kada je potpuno skoncentrisan", dodao je bivši igrač crno-belih i nastavlja: "Dosta je agresivan, brz i jak. Na prvi pogled nije ogroman, ali kada uđe u duel, sve pršti - hvali Ilić bivšeg saigrača.

U Partizanu mogu da budu mirni, jer Banjak nije problematičan tip.

- Banjak ne pravi probleme ekipi. U pitanju je miran i tih momak. Odradi trening i ide kući. Dobro govori jezike, odlično zna engleski, francuski, a sa mnom je pričao na španskom - otkriva 37-godišnji štoper.

Na konkretno pitanje, da li će Banjak da bude pojačanje Partizana, Ilić odgovara: "Evidentno je napredovao tokom dve godine igranja u Olimpiji. Dakle, ima potencijal da bude pojačanje. Samo... Ako bude bio pravi. Dobra stvar je ta što se u Partizanu zna ko je gazda. Drugačije je kada i u svlačionici glavnu reč vode domaći igrači. Kada sam bio u Humskoj slušalo se šta kažu Sale, Drina, Danko, Voki... - podvukao je Branko Ilić.