Koji je idealan štoperski tandem za sledeću sezonu?

Teško pitanje u ovom trenutku, ali za početak odluka se nazire...

FOTO: FK Partizan

Partizan je juče ozvaničio dva pojačanja na štoperskim pozicijama, gde je prethodno ostao bez sjajnog Strahinje Pavlovića - doveo je Kamerunca Makija Banjaka iz Olimpije, koji je potpisao ugovor na tri godine i Dušana Lalatovića, koji se crno-belima obavezao na četvorogodišnju vernost.

Njih dvojica su se u ekipi pridružili starosedeocima - veteranu Bojanu Ostojiću, Igoru Vujačiću i Urošu Vitasu, koji je zimus stigao u Humsku. Spisak Partizanovih štopera se tu ne završava, s obzirom da je tokom priprema trener Savo Milošević na toj poziciji isprobao i desnog beka Nemanju Miletića, kome mesto štopera nije strano.

Dakle, u ovom trenutku, Partizanov trener na raspolaganju ima ukupno šestoricu igrača od kojih bi trebalo da formira idealni odbrambeni tandem. Mogao bi dosta da kombinuje, ali u prethodnim sezonama Milošević je pokazao da baš i nije sklon čestom menjanju opcije za koju se odlučio, odnosno čestim rotacijama u ekipi.

Ono što je izvesno, osim ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, to je da ćemo na premijeri crno-belih u novoj sezoni, protiv Napretka u Kruševcu videti tandem Ostojić-Vitas, a kako vreme bude prolazilo, od Makija Banjaka se očekuje da makar rastereti 36-godišnjeg Ostojića i da u dogledno vreme se ustali u startnoj postavi i pokaže zašto ga je Partizan toliko želeo u svojim redovima.

Kako sada stvari stoje, taj trio bismo u različitim kombinacijama najčešće mogli da gledamo i tu treba tražiti idealan izbor.

Miletić će i dalje biti neprikosnoven na desnom beku, pa bi samo u slučaju preke potrebe mogao da pomaže i na štoperskoj poziciji, a šta je sa preostalom dvojicom?

Igor Vujačić je prošle sezone svoju šansu čekao sa klupe za rezerve, upisao je 12 nastupa u svim takmičenjima, a sudeći po onome što se moglo videti na letnjim pripremama, teško da će u narednom periodu moći da očekuje nešto više.

I konačno, Dušan Lalatović je juče posle potpisivanja ugovora najavljen kao - zalog za budućnost. S obzirom da ovaj momak ima već 22 godine, a da je, primera radi, Strahinja Pavlović sa 17 godina bio stub odbrane Partizana, taj ''zalog za budućnost'' donekle para uši u ovom trenutku i postavlja se pitanje šta zapravo u Humskoj očekuju od svog novog igrača i s kojom namerom su ga doveli.

Jasno je da će mu biti potrebno određeno vreme da se adaptira na novu sredinu, ali ako se već smatra poijačanjem, onda bi trebalo uskoro i da dobije priliku to i da pokaže. Ali, problem je što sezona odmah počinje, neće biti prijateljskih mečeva da polako ulazi u formu, pa ćemo po svoj prilici naredne sezone najduže čekati da se Lalatović istakne. A ako u tome uspe, biće to slatke muke za trenera Miloševića.