Mekintajer: Partizan je institucija, pamtim dobro Grobare!

Novi košarkaš Partizana Kodi Miler-Mekintajer napravio je intervju sa instagram stranicom navijača crno-belih pod nazivom pbg.news.

FOTO: KK Cedevita Olimpija
Amerikanac koji je prošle sezone nosio dres Cedevita Olimpije otkrio je da je dogovor pao pre nekoliko dana. Ali, otkrio je da ga je Partizan želeo i prošlog leta.

- Zvanično, pregovori su završeni pre nekoliko dana. Prošle godine je postojalo interesovanje Partizana, ali u to vreme ja sam bio posvećen odlasku u Rusiju - odgovorio je Amerikanac.

Partizan je prošle sezone u Beogradskoj areni pobedio Cedevitu Olimpiju trojkom u poslednjoj sekundi. Šta je na tebe ostavilo najveći utisak?

- Iskreno, glavni utisak celog meča na mene su ostavili navijači, ne taj koš. Strast i ljubav koju navijači imaju prema igračima i kompletnoj instituciji kakva je Partizan, to je nešto neverovatno. Partizan izgleda kao jedna velika porodica - kazao je Mekintajer.

Da li si se konsultovao sa nekim pre dolaska u Partizan?

- Malo sam razgovarao sa svojim agentima, roditeljima i posebno mojim bratom Si Džej Harisom o tome da li da dođem ovde i svi su bili jedinstveni u mišljenju da je to ispravna odluka.

Partizan je najtrofejniji tim u Srbiji, da li si za crno-bele čuo pre dolaska u ABA ligu?

- Da, znao sam za Partizan i pre, ali posle nastupa u ABA ligi prethodne sezone taj utisak je još ojačao i izgradio sam veliki respekt prema timu, organizaciji i navijačima.

U Partizanu igra nekoliko tvojih zemljaka, da li si se čuo sa nekim?

- Da, da! Razgovarao sam sa Markusom Pejdžom i razmenili smo brojeve - otkrio je Mekintajer.

Gde sebe vidiš posle Partizana?

- Iskreno, nisam preterano fokusiran na ono što se dolazi posle Partizana. Razmišljam isključivo o sezoni koja dolazi - zaključio je Amerikanac.