Partizan poslao napadača na pozajmicu!

Zbog činjenica da bi se teško izborio za minutažu u prvom timu, klub iz Humske je, na poziv Žarka Lazetića, poslao igrača u Gornji Milanovac.

FOTO: FK Partizan

Napadač Partizana Savo Arambašić, koji je prošao kompetne zimske, a i minule letnje pripreme sa prvim timom, prosleđen je na jedngodišnju pozajmicu u Metalac iz Gornjeg Milanovca, povratnika u Superligu Srbije.

Klub iz Humske se, u dogovoru sa igračem, ali i njegovim zastupnikom Stefanom Stojićem, odlučio na takav korak kako bi Arambašić stekao neophodno iskustvo i imao kontinuitet utakmica u najjačem takmičenju, kako bi to u budućnosti koristilo i njemu i crno-belima.

Procenjeno je da u ovom momentu, u konkurenciji Umara Sadika, iskusnog Bojana Matića i Nikole Štulića mladi, fudbaler ne bi mogao da ima zagarantovane minute u Partizanu, te da je i za njega bolje da ode u sredinu gde će imati prostora za rad i napredak.

S obzirom na činjenicu da je prvi trener Metalca Žarko Lazetić, a njegov pomoćnik Dražen Bolić, koji Arambašića odlično poznaju iz mlađih selekcija Partizana, gde su uspešno sarađivali, nema sumnje da je igrač napravio pravi izbor.

Tim pre što je upravo Lazetić insistirao na angažovanju mladog napadača, baš kao i nedavno u slučaju Jovana Kokira, takođe bivšeg omladinca kluba iz Humske.

Arambašić je za Partizan vezan profesionalnim ugovorom i crno-beli će pomno pratiti njegove igra i razvoj u Gornjem Milanovcu.